Cine este Adrian Zuckerman, viitorul ambasador SUA la București?

Wednesday, 25 July 2018, 11:39 Sursă: REALITATEA.NET

Adrian Zuckerman. Președintele american Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la București, se arată într-un comunicat publicat de Casa Albă. Trump schimbă puțin regulile și nu trimite un diplomat de carieră în fruntea unei ambasade cu rol foarte important, România fiind partener strategic al SUA.

Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Adrian Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. A deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

(w500) Adrian Zuc

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Adrian Zuckerman are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în Drept este obţinută la New York Law School (1983). Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Adrian Zuckerman vorbeşte fluent română

Adrian Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent româna, transmite un comunicat al Casei Albe.

Dacă trece de votul Congresului SUA, Adrian Zuckerman îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm.

Nominalizarea sa trebuie aprobată de Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA pentru ca apoi să treacă prin plenul Congresului. 

Trump a anunţat noul ambasador SUA la Bucureşti. Vorbeşte româneşte fluent

Teodor Meleşcanu a anunţat în luna iunie că viitorul ambasador va fi un vorbitor de limbă română dar nu a dezvăluit și identitatea sa.„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agreement-ul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus Meleşcanu, întrebat cu privire la identitatea viitorului ambasador.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL