Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adrian Streinu-Cercel: „În Australia, abia după 180 de zile de purtat masca a fost oprită transmiterea Covid-19”

Tuesday, 03 November 2020, 17:55 Sursă: Realitatea

Autor: Iulian Budusan

„Amărâta aia de mască este cea care diferența în mod real. Așa s-a făcut în Melbourne, Australia, timp de 180 de zile au purtat mască și acum transmiterea este inexistentă. 

Adrian Streinu-Cercel spune că ce se vede în camerele de gardă ale spitalelor este doar vârful aisbergului, pentru că există foarte mulți asimptomatici care „habar nu au că sunt infectați cu Covid.”

„Suntem în plină pantă ascendentă. Numărul de cazuri va creșteÎn spatele celor 7.733 sunt și ceea ce nu vedem. Ce vedem noi este vârful aisbergului, nu vedem cazurile asimptomatice care nu au nici cea mai mică idee  sunt infectate.

Specialistul spune că în spitale au început  vină cazuri din ce în ce mai severe încă de la internare, iar consumul de oxigen a crescut enorm de mult. „Noi, la nivel de spital, suntem colmatați. Azi-dimineață aveam 20 de persoane în camera de garda cu necesar de oxigen. Asta va fi trendul în următoarele săptămâniDacă 4-6 săptămâni lumea nu înțelege  poarte masca când iese din casă, trendul va fi ascendent. Situația încă nu este scăpată de sub control, dar nu este nici departe”, a mai spus Streinu-Cercel.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL