Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adrian Marinescu, medic infecționist Institutul Matei Balș din Capitală: Chiar și în cazul unui vaccin, conviețuirea cu COVID va mai dura cel mai probabil tot anul 2021

Saturday, 14 November 2020, 11:54 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

 In ceea ce priveste utilizarea ratament cu anticorpilor monoclonali in tratamentul pacientilor COVID, medicul a afirmat:

"Datele vor fi centralizate curand si sunt doua vesti legate de acesta. Vestea mai putin buna e ca daca se va incheia studiul, nu vom mai inrola voluntari. Vestea buna e ca avem nevoie de anticorpii monoclonali, care reprrezinta viitorul apropiat pentru terapia virusurilor".

In ceea ce priveste vaccinul antiCOVID, Adrian Marinescu a precizat ca acesta, odata avizat, nu va produce rezultate "peste noapte".

"Trebuie mai intai sa il obtinem, sa ajunga in tara noastra. Cel mai probabil intreg procesul va dura tot anul 2021. (...) Convietuirea va mai dura. Sper ca din primavara sa fie un echilibru mai bun ca acum. E un proces care va dura. Eficienta se va vedea cand 70-80 la suta dintre oameni vor avea anticorpi protectori. Acum avem undeva de 10 la suta in cazul persoanelor care s-au infectat", a mai spus medicul de la Matei Bals. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL