Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre salata creaţă. Ce este de fapt şi cum ne poate afecta sănătatea

Thursday, 25 February 2016, 09:56 Sursă: REALITATEA.NET

Susţinătorii ei afirmă că această salată este un super-aliment pentru că are foarte multe vitamine, fibre şi proteine. Are, de asemenea, doar 50 de calorii pe suta de grame şi zero grăsimi.

În acelaşi timp, experţii atrag atenţia că această super-salată poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroidă şi chiar probleme cu inima, conform dailymail.co.uk.

Experţii în sănătate au explicat că pentru unele persoane care nu au nevoie de vitamina K această salată nu este deloc indicată, mai ales dacă acestea iau anti-coagulante.

De asemenea, nivelul ridicat de potasiu poate avea efecte negative importante precum balonarea sau alte probleme digestive întrucât salata creaţă este greu de digerat.

Potasiu este necesar în organismul nostru, însă dacă nivelul este prea ridicat vor apărea şi problemele de sănătate, în special în cazul persoanelor care suferă de diverse boli de rinichi sau inimă.

Alţi specialişti afirmă că salata creaţă poate cauza hipotiroidism sau tiroida “leneşă” este o afecţiune în care glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni tiroidieni.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL