Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Adevărul despre depresie. De ce suferă, de fapt, oamenii de această boală. Nu se ştia până acum

Thursday, 20 October 2016, 09:35 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul unui studiu, au fost analizate, cu ajutorul RMN-ului, creierele a peste 900 de persoanse, iar rezultatele cercetării arată că depresie este cauzată de funcţionarea improprie a cortexului orbitofrontal, o zonă a creierului care este asociată cu integrarea, cu aşteptările personale cu cu luare deciziilor.

"Descoperirea noastră ne permite să localizăm rădăcinile depresiei şi va deschide noi perspective de tratare a depresiei în viitorul apropiat", a spus un psihiatru implicat în studiu, scrie sciencealert.com.

Tomografiile au arătat că depresia este legată de activitatea neuronală a două porțiuni diferite ale cortexului prefrontal (OFC): OFC medial și OFC lateral. Cercetatorii au descoperit că participanţii la studiu au conexiuni neuronale mai slabe între OFC medial și sistemele de memorie ale creierului din hipocampus.

Nu este încă clar care sunt implicațiile acestei descoperiri, însă oamenii de ştiinţă spun că persoanele care suferă de depresie au un timp mai mare de accesarea şi de reamintire a lucrurilor pozitive, care ar trebui să îi facă fericiţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL