Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărata cauză a morţii lui Eminescu. Dezvăluirile specialiştilor, la 126 de ani de la moartea sa

Monday, 15 June 2015, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Din păcate, nici acum nu se ştie cu certitudine totul despre moartea lui Eminescu”, spune specialistul Valentin Coşereanu, doctor în literatură şi eminescolog la Memorialul Ipoteşti din judeţul Botoşani, citat de adevarul.ro.

Există însă trei teorii importante:
 
1. Ipoteza nebunului ucigaş

Eminescologul Emil Coşereanu susţine că a văzut la un dizident politic, păstrat în original, un articol din ziarul ”Universul”, mai precis numărul din 28 iunie 1926, în care se dădea de înţeles că Eminescu a murit din cauza unei lovituri aplicate de un alt pacient al Institutului ”Caritatea” al doctorului Şuţu.

2. Teoria erizipelului şi a endocarditei

Un alt diagnostic vine din partea medicului Vineş, care l-a avut şi el în grijă pe Eminescu la ”Institutul Caritatea”. Acesta susţine că moartea poetului s-a tras de la o infecţie care a avut legătură tot cu lovitura dată de Petre Poenaru. Acesta susţine că rana de la cap s-a infectat, transformându-se într-un erizipel, care la rândul său a dus la alte complicaţii.

3. Eminescu victima unui caz de malpraxis

Medicii care s-au ocupat de cazul Eminescu resping însă ambele ipoteze privind cauza morţii poetului. În urma ultimelor cercetări şi prin prisma ultimelor descoperiri din domeniul neurologiei şi psihiatriei, specialiştii au dat un verdicat final în cazul lui Mihai Eminescu: poetul a murit în urma unui stop cardio-respirator provocat de intoxicaţie cu mercur. Pe scurt, Mihai Eminescu ar fi fost o victimă a sistemului medical românesc din secolul al XIX lea şi a medicilor care l-au diagnosticat şi tratat greşit.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL