Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acum privești cea mai scumpă fotografie din istorie. Recunoști cine este în poză?

Sunday, 26 November 2017, 16:24 Sursă: REALITATEA.NET

Protagonistul cazului de astăzi a fost în stare să-și crească profitul de 2.5 milioane de ori și totul datorită unor vechituri. Randy Guijarro din California, un colecționar de antichități, a cumpărat niște fotografii datând din secolul al XIX-lea.

Randy nu avea suficienți bani la el. Ca să poată obțină pozele, el a lăsat 2 $ și i-a fredonat vânzătorului o melodie din desenul animat „Madagascar”. O săptămână mai târziu el a examinat cu atenție o poză în care un grup de oameni s-au adunat să joace cricket. Folosind o lupă, Randy a observat că din fotografie îl privește nimeni altul decât Henry McCarty, cunoscut sub numele Billy the Kid.

Până în prezent a fost găsită doar o poză cu această legendă a Vestului Sălbatic. În 2011 fotografia a fost vândută cu 2.3 milioane $. Pentru a demonstra că în poză era însuși Billy the Kid , Randy a apelat la ajutorul experților.

Timp de 5 ani fotografia a fost studiată până la cele mai mici detalii. Până într-un final s-a demonstrat că poza a fost făcută în 1878 la o nuntă. Interesant este faptul că în imagine lângă Billy era un jucător de cricket și Șeriful Pett Garett. Conform unei versiuni el a fost cel care l-a împușcat pe Billy în 1881. Acum imaginea este estimată la 5 milioane $.

Cumpărând fotografiile, Randy știa că va câștiga de pe urma lor, dar nu și-a imaginat că va deveni milionar. Un succes fantastic!

sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL