Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Bashar al-Assad trebuie pedepsit pentru moartea a 50.000 de deținuți"

Thursday, 17 March 2016, 23:25 Sursă: REALITATEA.NET

'Fără justiție nu există pace în Siria', a declarat activistul pentru drepturile omului Mazen Darwish, în marja negocierilor de pace indirecte dintre guvern și opoziție de la Geneva.

'Fără justiție, orice soluție politică ar fi ca o bombă cu ceas care poate exploda oricând, agrava situația și provoca în continuare un conflict', a mai spus el.

Circa 50.000 de persoane au murit în închisorile siriene începând din 2011, multe dintre ele din cauza torturii, a spus Darwish, care a fost reținut de mai multe ori și a fugit din țară anul trecut.

Înainte de începerea revoluției anti-regim în urmă cu cinci ani, centrele de detenție erau folosite pentru a tortura oamenii pentru a se strânge informații, a mai spus el.

Din 2011, a existat tortură de dragul torturii, 'pentru a distruge oameni, pentru a le ucide sufletele și trupurile', a adăugat el.

'Noi cerem pedepsirea lui Bashar al-Assad. El este criminalul, el a dat undă verde crimelor', a afirmat Hanada al-Refai, membră a Organizației Siriene a Victimelor Războiului, potrivit Agerpres.

Al-Refai a petrecut câteva luni în detenție. Fratele ei a murit după ce a fost torturat într-o închisoare siriană.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL