Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acest fruct ciudat este un remediu miraculos împotriva celor mai grave boli

Wednesday, 03 May 2017, 20:21 Sursă: REALITATEA.NET

Lychee este cultivat în China, dar și în nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India și sudul Japoniei. Mai nou, se cultivă și în California sau Florida, în Statele Unite. Litchi este un fruct rotund și ușor alungit, având diametrul de 2-5 cm.  

Lychee conține vitamina C în proporție de 39,2 mg /100 g - la fel de multă ca și portocalele. Vitamina C ajută organismul să lupte împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

Fructul mai conține, pe lângă vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu și calciu. Beneficiile fructului lychee pentru organism: 

1. Lychee contribuie la creșterea nivelului de energie al organismului.

2. Lychee conține și riboflavină (vitamina B2), care joacă un rol crucial în metabolism și menținerii sănătății pielii, a unghiilor și a părului.

3. Crește nivelul fluidelor organismului, prin doza sa de potasiu, necesare pentru o sănătate bună, vizând mai ales controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale.

4. Conține acizi grași nesaturați, care ajută la absorbția beta-carotenului, precum și multe alte vitamine solubile în grăsimi.

5. Reprezintă o sursă adecvată de carbohidrați și fibre, elemente esențiale pentru organism. 

6. Studii realizate conchid că lychee previne creșterea celulelor canceroase. În pulpa sa, litchi conține flavonoide, care s-au dovedit foarte eficiente, în special, împotriva cancerului de sân. 

7. Lychee conțin substanțe care previn vătămarea organelor reproductive masculine, reduce oboseala și crește rezistența. Consumul excesiv poate duce la febră și sângerări nazale, iar ceea ce este cel mai important este să aveți grijă să nu consumați semințele de lychee .

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL