Acest animal își poate schimba forma aproape ca în filmele SF

Friday, 23 August 2019, 20:26, Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au descoperit o broască de dimensinea unei unghii care nu seamănă cu niciunul membru din specia sa. Mai mult, acesta poate face un lucru uimitor pe care niciun animal de planetă nu-l poate face - își schimbă forma.

Adaugă părerea ta

Vietatea care poate să-și transforme textura pielii în doar câteva minute a fost descoperită de către cercetători în Provincia Choco din Columbia - o regiune bogată în resurse naturale, care are câteva dintre cele mai vaste biodiversități de pe planetă.

Mai precis, broasca a fost găsită într-o zonă protejată numită Reserva Las Gralarias, care adăpostește o varietate de păsări rare și fluturi. Tot acolo a fost descoperită o specie de broască transparentă, în 2012.

Broasca mutant care își schimbă forma

Oamenii de știință de la Cleveland's Western Western Reserve University și Cleveland Metroparks au descoperit broasca în forma sa spinoasă în timpul sondajului lor anual asupra populației amfibiene a rezervației.

În ultimii 10 ani, Katherine Krynak, biolog și student absolvent Case Western, și Tim Krynak, naturalist și manager de proiect Metroparks, au parcurs noaptea traseele rezervației, ascultând apeluri de broaște și scanând specii rare.

Broasca a fost numită sugestiv de către cercetători, „punk rocker" și a transportată într-un recipient de plastic către laborator pentru a fi studiată. Însă, până au ajuns în laborator cu ea, acesta și-a schimbat complet textura pielii, devenind netedă și fără nicio protuberanță. Astfel, cercetătorii au crezut inițial, că au capturat broasca greșită. După mai multe teste, aceștia au descoperit că este vorba despre o broască mutant.

De asemenea, cercetătorii au mai descoperit încă o specie asemănătoare cu „punk rocker", dar dublă ca dimensiuni, numită Pristimantis sobetes care are aceeași capacitate inedită de a se transforma.

„Descoperirea ilustrează importanța descrierii comportamentului noilor specii și stimulează argumentul pentru păstrarea habitatelor amfibiene", a spus Katherine Krynak. „Populațiile amfibiene sunt în declin în întreaga lume, iar regiunea Reserva Las Gralarias este sub amenințare din partea agriculturii și a creșterii bovinelor", a adăugat ea.

Sursa