Aceasta este sursa fizică a anxietății tale

Monday, 15 July 2019, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mulți oameni se confruntă cu anxietatea. Cercetătorii au descoperit și sursa ei fizică, anume niște celule ale anxietății care se regăsesc în hipocamp.

Celulele cu pricina au fost descoperite în șoareci de laborator și ar putea deschide noi orizonturi de rezolvare a anxietății. „Am vrut să înțelegem unde anume în creier este codată informația care creează sentimentul de anxietate", a explicat unul din cercetători, neurologul Mazen Kheirbek, de la University of California, San Francisco.

Oamenii de știință au folosit o tehnică prin care niște microscoape în miniatură sunt inserate în creierele șoarecilor de laborator, pentru a analiza activitatea celulelor din hipocamp. În tot acest timp, șoarecii erau prinși în niște labirinturi speciale, care duceau către spații deschise sau platforme înalte. Acest gen de locuri trezesc anxietatea în șoareci, din cauză că îi fac să se simtă vulnerabili în fața animalelor de pradă.

Dar atunci când nu mai erau protejați de pereți, șoarecii prezentau schimbări de activitate în creier. Mai exact, oamenii de știință au descoperit o schimbare în anumite celule din câmpul CA1 din partea ventrală a hipocampului. Cu cât erau mai anxioși, cu atât activitatea neuronilor lor creștea. „Noi le numim celulele anxietății pentru că se declanșează doar când animalele se află în locuri care sunt înfricoșătoare de la natură pentru ele", a subliniat cercetătorul senior Rene Hen, de la Columbia University.

Sursă


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE