Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acțiune de amploare a polițiștilor! Peste 100 de permise, reținute într-o singură zi

Thursday, 13 October 2016, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Într-o singură zi, pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat aproape 1.300 de sancţiuni contravenţionale și au reținut peste 100 de permise de conducere.

“La data de 11 octombrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 1.291 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 309 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, iar 931 pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere.

Totodată, poliţiştii au reţinut 106 permise de conducere, 56 fiind reținute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, precum și la mai puţin de 50 de metri înaintea acesteia.

De asemenea, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neomologate, au fost reţinute 30 de certificate de înmatriculare.

IGPR oferă și două exemple de șoferi care au rămas fără permis după ce au încălcat regulile de circulație.

Astfel, o femeie, de 30 de ani, din județul Buzău, a fost depistată de polițiști traversând cu autoturimul pasajul de trecere la nivel cu calea ferată în timp ce semnalele luminoase și acustice erau în funcțiune și semibarierele erau în curs de coborâre. Aceasta a fost sancționată contravențional și a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Un alt șofer a rămas fără permis în Suceava, după ce bărbatul de 41 de ani a fost depistat în timp ce încălca semnificația indicatorului Trecere la nivel cu calea ferată simplă fără bariere. De asemenea, în urma testării conducătorului auto, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, mai spun polițiștii, acesta nu purta centura de siguranță. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL