A venit factura pentru eșecul economic al PSD

Friday, 22 February 2019, 14:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Rata inflației a făcut pași înapoi la nivel european în ianuarie 2019, dar România rămâne campioana scumpirilor, cu o inflație de 3,2%, urmată de Letonia – 2,8% și Estonia, Ungaria – ambele cu 2,8%, informează Realitatea Financiara.

Strategia păguboasă a Guvernului PSD de a baza creșterea economică pe consum, ignorând adâncirea deficitului comercial și de cont curent, plasează România și în 2019 pe primul loc în UE la capitolul inflație.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Letonia (2,9%), Estonia şi Ungaria (ambele cu 2,8%), iar cele mai scăzute în Grecia (0,5%), Croaţia şi Portugalia (ambele cu 0,6%), potrivit Eurostat.

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în ianuarie la 1,4% în zona euro şi la 1,5% în Uniunea Europeană, de la 1,5% şi, respectiv, 1,6% luna precedentă, iar România, Letonia, Estonia şi Ungaria au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică.

Cifra furnizată de Eurostat este similară cu estimările analiştilor dar este sub ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană. Obiectivul BCE este să menţină creşterea preţurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE