Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A ucis trei studenți musulmani pentru că i-au ocupat locul de parcare. Verdictul justiției

Tuesday, 07 April 2015, 08:53 Sursă: REALITATEA.NET

Craig Stephen Hicks a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul I în cazul uciderii lui Shaddy Barakat (student la stomatologie), a soției acestuia Yusor Mohammad și a sorei ei Razan Mohammad Abu-Salha, în ceea ce poliția a descris ca fiind o ''dispută între vecini legată de locul de parcare'' a automobilelor.

Tragedia a avut loc în luna februarie, scrie Agerpres.

Judecătorul Orlando Hudosn, de la Tribunalul superior din districtul Durham (Carolina de Nord) a declarat că procurorii au întrunit condițiile legale pentru a solicita pedeapsa capitală împotriva lui Craig Stephen Hicks, potrivit publicației locale The Herald Sun.

Acest caz a atras atenția presei internaționale pe fondul dezbaterii privind motivațiile intoleranței religioase, în contextul atacurilor din Paris de la începutul anului. Pe 7 ianuarie, frații Said și Cherif Kouachi au atacat sediul publicației franceze Charlie Hebdo, omorând cu sânge rece 12 persoane — jurnaliști, desenatori, angajați și polițiști.

După două zile, Amédy Coulibaly a ucis patru persoane într-un magazin cu specific evreiesc în care a luat mai mulți ostatici. Toți trei au fost uciși de forțele de ordine franceze pe 9 ianuarie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL