Așteptați cireșele? Mai așteptați. Prețuri fabuloase în piețe pentru aceste fructe

Thursday, 14 May 2015, 14:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La Iași sau la Constanța, prețurile practicate de comercianți în piețe pentru cireșe sunt fabuloase. Nu e un cuvânt exagerat. Kilogramul costă în jur de 100 de lei sau chiar mai mult. La București, prețurile variază și au coborât, în ultimele zile până la 20-30 de lei pentru un kilogram. 

Primele cireşe apărute pe piaţă, de import, s-au vândut la preţuri astronomice. Un comerciant din piaţa situată lângă Hala Centrală a făcut zilele acestea senzaţie printre internauţi şi nu numai cu cireşele sale. Preţul cu care acesta vindea un kilogram era de 100 de lei, iar, cu toate acestea şi-a epuizat stocul disponibil. Ieri, până spre prânz, când reporterii “Ziarului de Iaşi” l-au căutat pe comerciantul respectiv acesta era de negăsit în piaţă. În Iaşi dar şi în alte mari oraşe ale ţării, pe tarabe încă nu au apărut trufandale autohtone, iar cele disponibile sunt importate de regulă din ţări precum Spania, Bulgaria şi Turcia. Cele româneşti vor fi disponibile abia spre sfârşitul acestei luni, scrie ziaruldeiasi.ro.

Și la Constanta, zilele trecute, un kilogram de cirese costa aproape 100 de lei. Vanzatorii spun ca sunt constienti de faptul ca practica niste preturi mari, dar isi justifica costul prin faptul ca ciresele sunt foarte perisabile si risca sa se strice si sa nu faca niciun profit.

Interesant este ca producatorii spun ca ei vand cu 60 de lei kilogramul de cirese, dar ca in piete s-a ajuns prea departe cu sumele. "De la noi vin si iau en-gross-istii. Eu vand cireasa cu 60 de lei, dar unii o dau in piata si cu 150. Ei pun dublu sau triplu la pret", a spus un producator, potrivit wowbiz.ro.

La București, prețurile variază. În Obor, miercuri, un comerciant le vindea cu 30 de lei, dar alții le vând și cu 20 de lei, în funcție de piață. Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL