Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A pus câteva frunze de ananas într-un ghiveci. A avut un șoc când a văzut ce a crescut din ele

Sunday, 21 August 2016, 20:14 Sursă: REALITATEA.NET

Singurul lucru de care aveți nevoie este un fruct de la care să ”recoltați” și să plantați vârful, iar în decurs de aproximativ un an, acesta se va dezvolta. Până atunci, ananasul va arăta ca o simplă plantă de apartament cu frunze verzi.

Rupeți toate frunzele din partea de jos a coroanei (2-3 cm) – se vor vedea niște noduli mici care cresc în rădăcină. În continuare, trebuie să puneți coroana într-un pahar pe care să îl umpleți cu atâta apă cât să fie acoperită partea de jos.

Așezați paharul într-un loc luminos (dar nu în bătaia directă a soarelui, dacă e vară) și în 4-6 săptămâni vor apărea noile rădăcini. Verificați calitatea și cantitatea apei zilnic! Unele păreri susțin că ananasul absoarbe apa prin coroană, așa că puteți pune apa în așa fel încât să se adune la baza frunzei.

După șase săptămâni, rădăcinile au deja 5-6 cm. Este momentul să mutați ananasul într-un pahar mai mare pentru că rădăcinile nu trebuie să fie înghesuite.

În ghiveciul ales și umplut cu pământ negru, fertil, amestecat cu nisip sau pietriș (nu e nevoie de fertilizator), faceți o groapă înaltă de 7-8 cm adâncime și turnați apă. Răsfirați rădăcinile și umpleți ușor cu pământ. Udați bine după ce terminați.

După primul an, planta poate fi pusă într-un ghiveci mai mare, întrucât rădăcinile se vor extinde destul de mult.

 

 

Sursa: agrointel.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL