Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit actorul Roger Moore, cunoscut pentru rolul lui James Bond

Tuesday, 23 May 2017, 16:23 Sursă: REALITATEA.NET

Roger Moore era cunoscut pentru rolurile sale din serialul ”Sfântul” și din seria ”James Bond”.

Roger Moore a jucat în șapte pelicule ”James Bond”, unele dintre cele mai cunoscute fiind ”The Spy ho Loved Me” și ”Live and Let Die”.

Anunțul decesului lui Roger Moore a fost făcut de familia acestuia pe rețelele de socializare. Apropiații spun că actorul a fost răpus de cancer. 

”Cu sufletele pline de durere vă anunțăm că dragul nostru tată, Sir Roger Moore, s-a stins astăzi din viață, în Elveția, după o scurtă, dar curajoasă luptă cu cancerul”, este mesajul publicat pe contul de Twitter al actorului de către rudele sale.

Născut pe 14 octombrie 1927 la Londra, fiul unei casnice născute în India și al unui polițist, Roger Moore a apărut pentru prima dată într-un film la vârsta de 17 ani, în Cezar și Cleopatra. A lucrat apoi ca fotomodel, a apărut în reclame, în seriale de televiziune precum Ivanhoe, Maverick sau mult mai celebrul Sfântul, acolo unde l-a interpretat pe Simon Templar, în 118 episoade, cea mai lungă serie din istoria televiziunii britanice.

Între 1973-1985 a fost James Bond. Roger Moore a apărut în Live and Let Die (1973), The Man with the Golden Gun (1974); The Spy Who Loved Me (1977); Moonraker (1979); For Your Eyes Only (1981); Octopussy (1983); and A View to a Kill (1985).

Roger Moore acontinuat să facă filme, dar s-a implicat și în activități caritabile. A devenit ambasador UNICEF în 1991. A fost căsătorit de patru ori. S-a exilat în Elveția și Monaco din cauza taxelor prea mari din Marea Britanie, dar în politica britanică, a fost un susținător al conservatorilor lui David Cameron. În 2003 a fost înnobilat drept Cavaler al Ordinului Britanic.

Filmografie Roger Moore:

2011 - Crăciunul la Castel - Edward, Duce de Castlebury
2002 – Boat Trip – Lloyd Faversham
2001 – Invisible enemy – Robert Ogilvie
1998 – The Secret KGB UFO Files
1997 – Spice World
1997 – The Saint
1996 – The Quest - Edgar Dobbs
1995 – The Man Who Wouldn't Die – Thomas Grace
1992 – Bed and Breakfast – Adam
1990 – Fire, Ice and Dynamite – Sir George
1989 – Bullseye! – Garald Bradley-Smith/Sir John Bevistock
1985 – A View to a Kill – James Bond
1983 – Octopussy – James Bond
1981 – The Cannonball Run – Seymour Goldfarb, Jr.
1981 – For Your Eyes Only – James Bond
1980 – The Sea Wolves – Gavin Stewart kapitány
1980 – Sunday Lovers – Harry Lindon
1980 – North Sea Hijack - Ffolkes
1979 – Moonraker – James Bond
1979 – Escape to Athena – Otto Hecht
1978 – The Wild Geese – Lt.Shawn Fynn
1977 – The Spy Who Loved Me – James Bond
1976 – Sherlock Holmes in New York – Sherlock Holmes
1976 – Shout at the Devil – Sebastian Oldsmith
1976 – Gli esecutori – Ulysses
1975 – That Lucky Touch – Michael Scott
1974 – The Man With the Golden Gun – James Bond
1974 – Gold – Rod Slater
1973 – Live and Let Die – James Bond
1971 – The Persuaders! – Lord Brett Sinclair
1970 – The Man Who Haunted Himself – Harold Pelham
1966 – The Fiction Makers – Simon Templar
1962 – The Saint – Simon Templar, az Angyal
1961 – Gold of the Seven Saints– Shaun Garrett
1961 – The Sins of Rachel Cade – Paul Wilton
1959 – The Miracle – Michael Stuart
1957 – Ivanhoe – Sir Wilfred of Ivanhoe
1956 – Diane – Henri
1955 – The King's Thief – Jack
1955 – Interrupted Melody – Cyril Lawrence
1954 – The Last Time I Saw Paris – Paul Lane
1953 – Robert Montgomery Presents - diplomat francez
1952 – Monkey Business
1951 – Too Young to Kiss
1951 – One Wild Oat
1950 – Father of the Bride
1949 – Paper Orchid
1949 – Trottie True – Stage Door Johnny
1948 – State of the Union
1946 – Picadilly Incident
1945 – Caesar és Cleopatra – soldat roman
1938 – Of Human Hearts Attendant

 

Sfântul (titlu original în engleză: The Saint) este un serial TV produs din octombrie 1962 până în februarie 1969 de televiziunea britanică după scenariul lui Leslie Charteris. Rolul principal al detectivului "Simon Templar" este jucat de actorul Roger Moore. Serialul a fost transmis prin anii 1970 și pe posturile de televiziune din România.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL