Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost finalizată anchetă după moartea lui Ilie Balaci!

Wednesday, 24 October 2018, 16:38 Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că "ambulanțele au fost dotate corespunzător, iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind efectuată chiar o resuscitare prelungită".

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunțase luni, că a dispus efecutarea unei anchete care să verifice modul în care s-a desfășurat intervenția serviciului de ambulanță în cazul fotbalistului Ilie Balaci, după ce familia acestuia a ridicat suspiciuni vizând atât procedura, cât și medicația care i-a fost prescrisă sportivului.

"Pot să vă spun că ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care le-a ridicat familia și pe care le-am aflat din presă. Ilie Balaci este un erou național și era datoria noastră să facem acest lucru. Împreună cu Raed Arafat am constituit o echipă de control din care fac parte specialiști care vor merge la Craiova pentru a verifica ce s-a întâmplat exact în cazul lui Ilie Balaci, modul în care s-au respectat procedurile de la preluarea pacientului de la dispecerat până la declararea decesului", a declarat Sorina Pintea.

"Vom vedea ce vor spune legiștii. În maximum două zile vom afla exact. Vom avea un raport complet asupra modului în care s-a desfășurat această intervenție", mai spunea atunci Sorina Pintea, la Digi24.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuți fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL