Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A CRESCUT numărul turiștilor români infectați cu COVID-19 în Grecia. Anunț de la MAE

Saturday, 18 July 2020, 15:44 Sursă: Realitatea.NET

Cei doi români din Creta au fost transferaţi într-un hotel unde vor sta în carantină, împreună cu familiile lor.

Cetăţeanul român din Santorini a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2 în urma testării la intrarea în Grecia, arată MAE.

Cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reaminteşte că, începând cu 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, MAE subliniază că formularul electronic (Passenger Locator Form) poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL