Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 alimente care NU ar trebui consumate la prima oră

Wednesday, 28 June 2017, 22:49 Sursă: REALITATEA.NET

1. Roşiile fac parte din categoria alimentelor care nu ar trebui consumate pe stomacul gol. Roşiile conţin o cantitate mare de acid tanic ce provoacă aciditate la stomac. Din cauza conţinutului ridicat de vitamina C, se poate accelera producerea acidului gastric în stomac. Acidul tanic are proprietatea de a stimula producerea acidului gastric în stomac şi atunci apar arsurile, urmate de o durere severă în piept. În cazul în care o persoana urmează un tratament medicamentos, medicii recomandă ca aceasta să renunţe la consumul roşiilor pe stomacul gol.

2. Băuturile carbogazoase sunt interzise să fie consumate pe stomacul gol. Băuturile carbogazoase conţin foarte mult zahăr, iar, din această cauză, după consumul lor apare senzaţia de stomac umflat şi tare. De asemenea, aceste băuturi încetinesc metabolismul. Din cauza lipsei alimentelor din stomac, zahărul din băuturile carbogazoase consumate ajunge direct în fluxul sanguin ceea ce duce la dilatarea vaselor sanguine. Ca urmare, în organism apare senzaţia de căldură, se reduce pulsul şi creşte tensiunea arterială.

3. Legumele de culoare verde (avocado, mere verzi, struguri verzi, kiwi, lămâi verzi, pere verzi, anghinare) sunt după cum susţin medicii extrem de sănătoase şi aduc multiple beneficii organismului, nu însă şi atunci când sunt consumate pe stomacul gol. Medicii nu ne recomandă să cosumăm legumele de culoare verde pe stomacul gol, din cauza conţinutului mare de aminoacizi care pot provoca arsuri şi dureri la stomac.

4. Iaurtul este unul dintre cele mai populare alimentele consumate la micul dejun. Se pare însă că nu este cea mai bună alegere. Iaurtul conţine bacterii, care ucid bacteriile benefice din stomac, crescând astfel aciditatea la stomac şi duc la apariţia meteorismului.

5. Cel de-al cincilea aliment, care nu este recomandat pe stomacul gol este ardeiul iute chilli. Medicii nu recomandă să consumăm pe stomacul gol alimentele picante, care pot distruge flora intestinală, provocând creşterea acidităţii. Disfuncţiile de la stomac cresc riscul apariţiei ulcerului.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL