Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

29 de migranţi din Siria, între care 17 copii, opriți în România în drumul către vestul UE

Wednesday, 19 October 2016, 10:43 Sursă: REALITATEA.NET

Miercuri în jurul orei 07.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unui grup de persoane de origine afro-asiatică, care a fost identificat în apropierea frontierei româno-sârbe, în zona localităţii de frontieră Pustiniş, jud. Timiș.

Persoanele în cauză, aflate la marginea localităţii, au fost preluate şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Astfel, s-a constatat că grupul era format din 29 persoane, 5 femei şi 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 ani, însoţiţi de 17 minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani, care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Aceştia au declarat ca sunt cetăţeni sirieni și au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL