Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

190 de cetățeni români au revenit din Italia. Ministerul de Externe, apel privind evitarea oricăror călătorii

Wednesday, 25 March 2020, 20:06 Sursă: Realitatea.NET

”În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în țară 190 cetățeni români. 
Cetățenii români au fost repatriați din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom.
Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.
De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, se arată într-un comunicat al MAE.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-26 06:38:15
Distantarea sociala s a facut

Ar urma logic testarea cam si multana a intregii populatii cu cât mai repede cu atât se ridica starea de urgenta.Separarea și tratarea celor depistați pozitiv.În acest fel ar scădea mult numărul de noi cazuri

2020-03-26 07:20:33
Si tovarășul ministru Costache

Ce zice.Vizavi de folosirea resurselor tarii pe timp de criza și nu numai

2020-03-26 09:42:43
Amalia

Dacă sportul este o condiție de sănătate a inimii ,ar trebui ca sportivii să fie foarte longevivi,dar nu este așa! Eu cred că, contează mai mult stilul general de viață, echilibrul în toate,o gândire pozitivă, o energie vitală bună care se obține prin îmbinarea tuturor factorilor.

Alte articole din: ACTUAL