Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statele arabe adaugă 18 persoane și organizații pe lista suspecților de terorism

Tuesday, 25 July 2017, 19:18 Sursă: REALITATEA.NET

Listele includ acum trei organizații caritabile yemenite, trei instituții media libiene, două grupuri armate și o fundație religioasă, dintre care unele fac deja obiectul sancțiunilor S.U.A.

„Activitățile teroriste ale entităților și indivizilor menționați mai sus au legături directe și indirecte cu autoritățile qatareze”, se susține într-o declarație emisă de Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite și Bahrain.

Pe 5 iunie, cele patru state au tăiat legăturile cu Qatar - un important furnizor global de gaze și gazda celei mai mari baze militare americane din Orientul Mijlociu -, acuzând statul de finanțare a grupurilor de militanți din Siria și de raliere cu Iranul, inamicul lor regional. Conflictul a izbucnit după remarcile din data de 23 mai, atribuite emirului Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, în care a fost citat lăudând mișcarea islamistă de guvernământ, Hamas, din Gaza și făcând referire la Iran ca la o „putere islamică”. Oficialii qatarezi au declarat că emirul nu a făcut acele remarci, iar site-ul agenției a fost victima unor hackeri.

Qatar nu a comentat încă lista actualizată de marți, dar luna trecută a respins acuzațiile conform cărora ar sprijini grupările militanților islamiști, numindu-le „acuzații nefondate, care nu au niciun fel de bază”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL