Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

14 refugiaţi, prinşi după ce au intrat ilegal în România. Unde voiau să ajungă

Thursday, 01 September 2016, 12:01 Sursă: REALITATEA.NET

Grupul de migranţi a fost descoperit în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 03.45, cu ajutorul aparatului de termoviziune, pe direcţia localităţii Beba Veche, în zona Triplex Confinium, la frontiera României cu Serbia şi Ungaria, în nişte culturi agricole, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

”Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Sânnicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatică. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor s-a stabilit că grupul era format din 13 cetăţeni afgani şi un pakistanez, printre ei fiind şi opt minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din Vestul Europei, potrivit comunicatului.

În cauză se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

Începând cu data de 19 august, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, poliţiştii de frontieră din Timişoara împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratului de Poliţie Timiş şi cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, desfăşoară acţiuni comune pentru supravegherea sporită a frontierei de stat.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL