Ședință de guvern. Dăncilă intră în pre-campanie electorală din postura de premier

Wednesday, 17 July 2019, 08:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

După cum ne-a obișnuit în ultimii doi ani, Viorica Dăncilă anunță la începutul ședințelor de guvern diversele "pomeni" pe care Guvernul le acordă de la bugetul de stat.

Situația bugetară nu mai este atât de roză, iar unele măsuri de austeritate au fost deja listate de ministrul de Finanțe. Dar Viorica Dăncilă trebuie să pozeze în posibilul candidat de succes al PSD pentru alegerile prezidențiale, după cum a dat de înțeles săptămâna trecută.

Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de miercuri, o "decizie dintr-un pachet agreat cu ONG-urile" cu privire la biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap. Acestea vor putea fi ridicate și de ONG-uri de acum înainte.

Guvernul va adopta, miercuri, proiecte de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru mai multe instituții, printre care Ministerele Transporturilor și Economiei sau BNR. Executivul va lua act și de raportul privind datoria guvernamentală la finalul anului precedent.

Pe ordinea de zi se află și aprobarea semnării unui Memorandum de Înţelegere între Ministerul Energiei şi TRANSGAZ S.A din România şi Consiliul Consultativ al Coridorului de Sud de gaze, privind potenţialul de cooperare în utilizarea infrastructurii de transport al gazelor oferită de interconectorul RO-BG şi conducta BRUA în etapele viitoare de extindere a Coridorului Sudic de gaze în Balcani şi Europa Centrală.

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 17 iulie 2019

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea alin. (1) al art. 11 din Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1017/2018

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind actualizarea anexei nr.13 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi transmiterea unui imobil din administrarea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani în administrarea Casei Judeţene de Pensii Botoşani.

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Protocolului Sesiunii a XXX-a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, semnat la Gyula, la 17 mai 2019 pentru aplicarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră, semnat la Budapesta la 15 septembrie 2003.

4. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr.441/2019 privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor şi Pădurilor din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru realizarea, în regim de urgenţă, a unor lucrări de investiţii de prevenire şi înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie - mai 2019 pe cursurile de apă din judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui, Vrancea.

5. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor.

6. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Companiei Naţionale ''Administraţia Porturilor Dunării Maritime ''S.A Galaţi aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

7. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind schimbarea încadrării în categorii funcţionale şi a regimului juridic al unui sector de drum din judeţul Giurgiu, precum şi pentru modificarea traseului drumului naţional DN 5.

8. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2019 al Regiei Autonome ''Monetăria statului'', aflată în subordinea Băncii Naţionale a României.

9. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Ministerului Economiei pe anul 2019.

10. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea înscrierii coridorului de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ''Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an'' aflat în administrarea Ministerul Energiei, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

11. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ''Horea'' al Judeţului Mureş a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului.

12. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, ca urmare a modificării valorii de inventar şi schimbării unităţii de administrare pentru un imobil aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - U.M 0813 Bucureşti

13. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind trecerea unor construcţii, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei Sighetu Marmaţiei, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării, precum şi actualizarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

14. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea valorii de inventar a unor bunuri aparţinând domeniului public al statului, aflate în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi în concesiunea Societăţii "Oil Terminal" - S.A. Constanţa, aprobarea Actului adiţional nr.4 la Acordul petrolier de concesiune a activităţii de exploatare a rezervoarelor, conductelor de transport al ţiţeiului şi produselor petroliere, a instalaţiilor de pompare şi a celorlalte instalaţii şi echipamente aferente acestora încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Societatea Comercială "Oil Terminal" S.A. Constanţa, precum şi actualizarea anexei nr.22 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

15. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea prealabilă în vederea recunoaşterii prin hotărâre judecătorească a Asociaţiei "Gemeinde fur Christus e.V" din Republica Federală Germană

II. MEMORANDUMURI
1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea semnării unui Memorandum de Înţelegere între Ministerul Energiei şi TRANSGAZ S.A din România şi Consiliul Consultativ al Coridorului de Sud de gaze, privind potenţialul de cooperare în utilizarea infrastructurii de transport al gazelor oferită de interconectorul RO-BG şi conducta BRUA în etapele viitoare de extindere a Coridorului Sudic de gaze în Balcani şi Europa Centrală

III. INFORMĂRI
1. INFORMARE privind asigurarea manualelor şcolare în anul şcolar 2019-2020 precum şi stadiul completării stocurilor prin retipăriri în vederea asigurării manualelor şcolare, în anul şcolar 2019-2020

2. INFORMARE referitoare la Hotărârea Tribunalului Uniunii Europene din 18 iunie 2019 şi consecinţele sale asupra României.

3. INFORMARE cu privire la desfăşurarea activităţilor din cadrul raporturilor constituţionale între Guvern si Parlament, în perioada 1 ianuarie - 5 iulie 2019.

4. INFORMARE referitoare la elaborarea ordonanţelor în temeiul Legii nr.128/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

IV. RAPOARTE
1. RAPORT privind datoria publică guvernamentală la 31 decembrie 2018


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE