Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

10 trenuri de călători afectate de copaci căzuți pe calea ferată. Reacția CFR

Wednesday, 15 July 2020, 19:44 Sursă: Realitatea.NET

UPDATE: Traficul feroviar pe relaţia Crivina-Brazi a fost reluat pe firul II, şapte trenuri de călători fiind reînscrise în circulaţie, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, potrivit Agerpres.

"Se acţionează în continuare pentru reparaţii la linia de contact de pe firul I, unde staţionează cele trei trenuri de călători - IE 1755, R 3007, R 5007 - oprite în linie curentă, între Crivina şi Brazi", a precizat sursa citată.

Știrea inițială

Trenuri blocate de copaci tăiați ilegal. Se întâmplă între stațiile Crivina și Brazi, pe magistrala care leagă Bucureștiul de Ploiești.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că din primele informații, copacii prăbușiți pe calea ferată au fost tăiați de o firmă care desfășura lucrări de defrișare în zonă.

Pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact se acționează cu două drezine pantograf pe ambele fire de circulație.

„Până la finalizarea intervențiilor, 4 trenuri de călători au fost oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi, iar alte 6 trenuri staționează temporar în gările adiacente”, a spus Brânzan.

Trenuri oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi sunt IR 1755 București Nord – Suceava, R 3007 București Nord – Brașov, R 5007 București Nord – Buzău și IR 1574 Galați - București Nord.

Trenuri staționate în gările Crivina, Periș și Buftea sunt 15003 București Nord – Nehoiașu, IR 1551 București Nord - Ploiești Sud, 472-1 București Nord – Curtici, 16089 Mangalia - București – Brașov, 16035 București Nord – Brașov și R 3009 București – Brașov.

La această oră, personalul feroviar de specialitate acționează deja la fața locului pentru înlocuirea firului de contact rupt de copacii prabușiți, dar și pentru înlocuirea componentelor avariate, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL