10 lucruri din bucătărie pe care trebuie să le arunci neapărat. Sunt adevărate focare de microbi

Monday, 21 December 2015, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

10 lucruri pe care trebuie să le arunci neapărat din bucătărie:

1. Buretele de vase murdar este cel mai periculos obiect din bucătărie, pentru că este plin de bacterii şi alţi germeni.

2. Suportul folosit pentru scurgerea şi uscarea vaselor se umple de mucegai din cauza umezelii, deci trebuie neapărat să fie şi el curăţat.

3. Ţigăile care s-au zgâriat nu ar mai trebui folosite pentru gătit. Mâncarea se va lipi, va avea gust rău, iar substanţele nocive din compoziţia tigăilor pot ajunge astfel în mâncare.

4. Tacâmurile care s-au îndoit trebuie şi ele înlocuite. Mai ales furculiţele care sunt deformate sunt periculoase, există riscul să ne rănim dacă le mai folosim.

5. La fel trebuie aruncate şi paharele care sunt ciobite ori crăpate, că nu cumva să ne tăiem în ele noi sau musafirii noştri.

6. Mănuşile de protecţie, cu care scoatem vasele din cuptor, nu trebuie să fie murdare sau arse.

7. Condimentele expirate sunt un alt lucru pe care multe gospodine îl neglijează. Chiar dacă sunt uscate, aceste ierburi expiră şi ele, de aceea trebuie să verificăm periodic dată înscrisă pe ambalaj.

8. Vasele vechi de plastic, care sunt pătate sau deteriorate, trebuie de asemenea înlocuite cu altele noi.

9. Tocătorul din plastic care are urme de tăieturi pe el trebuie înlocuit. Nu costă mult şi va fi mai igienic.

10. Preşul pus la intrarea în bucătărie nu este deloc o idee bună. Este un adevărat focar de infecţie, deci ar trebui aruncat dacă folosim aşa ceva.

Sursa: bzi.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE