10 august. Era informat Dragnea despre ce se întâmplă în Piața Victoriei? Ce spune DIICOT?

Thursday, 14 November 2019, 18:37, Sursă: Realitatea.NET

Dragnea era la petrecere, la Scroviștea, dar asta nu însemna că nu știe ce se întâmplă în piață. Fostul subsecretar de stat, Mihai Valeriu, făcea ture cu motocicleta între Piața Victoriei si MAI, pentru a-l informa pe fostul secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, care, la rândul lui, îl informa direct pe Dragnea.

Adaugă părerea ta

Raportul desecretizat joi și predat DIICOT arată că intervenția din Piața Victoriei a fost coordonată de către fostul ministru de Interne Carmen Dan, care era atunci în concediu, și nu de secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin, aflat în acea perioadă la comanda ministerului.

Ea a venit la biroul de la ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12.00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

"Pentru anchetă este esențial acest raport, pentru că era foarte important să se stabilească cine a avut comanda operatiunii și ultimul cuvânt și să se demonstreze că fostul ministru Dan a fost coordonatorul operațiunii, și nu o secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin", afirmă sursele citate.

De asemenea, surse oficiale spun că raportul conține date de la codurile persoanelor responsabile pentru intervenție, care vorbeau pe anumite stații, până la anumite mișcări de personal.

Unul dintre pionii importanți din Piața Victoriei a fost în acea seară subsecretarul de stat pentru ordine și siguranță publică din Ministerul de Interne Mihai Valeriu, care făcea naveta pe motociletă între Piața Victoriei și MAI. De la acesta, informațiile ajungeau inclusiv la Liviu Dragnea, prin Adrian Mlădinoiu, fost secretar de stat în SGG și fost șofer și bodyguard al lui Dragnea, au declarat sursele citate.

 

Surse judiciare spun că există suspiciuni că o parte dintre filmările cu intervenția jandarmilor nu ar fi ajuns la anchetatori, fiind "stopate pe traseu". "Nu este exclus ca peste 4-5 ani să mai apară vreo filmare, așa cum s-a întâmplat în cazul Colectiv. Dar nimic nu se pierde", au adăugat sursele citate.
 
Sursa Hotnews.ro
Comentarii Existente
2019-11-15 09:41:48
Radu

123123 sdf asdf asdf asd a a a sdf

2019-11-15 09:42:06
Radu

123 asdf a df asd fasd

2019-11-15 09:42:57
Radu

asdfasdfasdfasd fasd fasd fas df

Alte articole din: POLITICĂ