Şocant: Schizofrenia ar putea afecta şi corpul uman, nu doar creierul

 
Şocant: Schizofrenia ar putea afecta şi corpul uman, nu doar creierul
Şocant: Schizofrenia ar putea afecta şi corpul uman, nu doar creierul

Schizofrenia este considerată o tulburare a minții, influențând felul în care o persoană crede, se simte și se comportă.

Schizofrenia. Cele mai recente cercetări arată că şi organele interne, nu numai creierul, se schimbă, de asemenea, după ce boala debutează.

Oamenii de știință au știut, de multă vreme, că persoanele care suferă de schizofrenie au o rată mult mai mare de a dezvolta o boală fizică în comparație cu restul populaţiei, ceea ce contribuie la rate uluitoare de moarte prematură.

Persoanele cu schizofrenie mor cu 15-20 de ani mai devreme decât o persoană care nu suferă de această boală. Din păcate, sănătatea fizică precară este, de cele mai multe ori, un efect secundar al bolii. Medicamentele antipsihotice, de exemplu, sunt asociate cu un risc crescut de creștere în greutate și de diabet de tip 2.

Însă, cercetătorii au observat, în ultimii ani, că persoanele care au fost recent diagnosticate cu schizofrenie şi care nu iau încă niciun medicament, prezintă schimbări fiziologice, cum ar fi un sistem imunitar hiperactiv.

"La debutul schizofreniei, am observat că nu există nicio diferență între modificările produse la nivelul creierului şi modificările corpului, aceste lucruri sugerând că schizofrenia ar putea fi într-adevăr o tulburare a întregului corp și una care ar trebui să fie tratată ca atare", au precizat cercetătorii.

Mai multe despre modificările produse de schizofrenie, puteţi citi AICI.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Andrei
14 May 11:49
Tortionari de elita, ofiteri, abonati la medicii care valideaza boli mintale, pentru ca acestia sa nu raspunda pentru actiunile lor de violenta! Romania dominata de productii de exterminare, metode bolsevice, aplicate in zonele unde ei au interese materiale si imobiliare!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?