Toader anunță OUG cu "măsuri reparatorii" pentru condamnați. Dragnea, printre beneficiari

 
Toader, alt cadou pentru Dragnea
Toader, alt cadou pentru Dragnea
Toader, alt cadou pentru Dragnea

Tudorel Toader a declarat că în scurt timp urmează a fi implementate măsuri reparatorii pentru condamnaţii care au depăşit termenul depunerii unei contestaţii în anulare, însă au primit pedepse din partea completelor de 5 judecători de la ÎCCJ „nelegal constituite”. În această situație se află liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul "Referendumul".„În termen scurt vom veni cu măsuri reparatorii şi pentru cei care au pierdut sau depăşit termenul de contestaţie în anulare. (...) Că a pierdut termenul de contestaţie sau nu, s-a aflat în aceeaşi ipoteză. Au fost condamnaţi de complete nelegal constituite”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena3.

În noiembrie 2018, CCR a decis că toate completurile de 5 de la ICCJ din 2014 până la data deciziei CCR au fost compuse nelegal în sensul că aveau în compunere un judecător membru de drept în loc ca toți cei 5 magistrați din complet să fie trași la sorți.

Între cei care au ieșit din termen pentru contestația în anulare este și Liviu Dragnea, condamnat în dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare in 2017 de către Instanța supremă în dosarul privind fraude la referendum, judecătorii susţinând că acesta a ales să îşi folosească "abuziv autoritatea şi influenţa" în partid "pentru a denatura rezultatul scrutinului.

Printre demnitarii condamnați de C5-urile de la ICCJ între 2014 și 2018 (declarate nelegal constituite de CCR) se numără și fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv a doua oară pentru corupție în ianuarie 2014 în procesul Zambaccian, sau Adrian Severin, condamnat defintiv la 4 ani de detenție în noiembrie 2016 de un C5 al ICCJ după ce a fost prins de jurnaliștii de la The Sunday Times că cerea mită ca să voteze legi în Parlamentul European.

Potrivit legii, sentințele definitive pot fi atacate prin contestație în anulare pe motiv de compunere nelegală a completului de judecători doar în termen de 30 de zile de la comunicarea sentinței definitive motivate.

Elena Udrea, Alina Bica, Rudel Obreja, Dan Şova şi Şerban Pop au fost recent eliberaţi din detenţie după ce avocaţii acestora au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
08 Jan 14:01
Bubos borat tradator comunist bolsevic spurcat toata Romania va doreste MOARTEA, jefuitorilor iliescieni marlani,libidinosi,analfabeti ...Curand ...unul nu va scapa viu...Juram!
Răspunde
0 0
Stan
08 Jan 13:58
REVOLUTIE!!!
Răspunde
0 0
Stan
08 Jan 13:57
Bubos borat tradator comunist bolsevic spurcat toata Romania va doreste MOARTEA, jefuitorilor iliescieni marlani,libidinosi,analfabeti ...Curand ...unul nu va scapa viu...Juram!
Răspunde
0 0
Stan
08 Jan 13:54
O REVOLUIE CU ADEVARAT A ROMANILOR TRADATI SI JEFUITI TOTAL DE CLANUL ILIESCIAN COMUNIST BOLSEVIC, VA VENI CURAND...UNUL NU VA SCAPA VIU...JURAM!
Răspunde
0 0
Stan
08 Jan 13:58
REVOLUTIE!!!
0 0
Ion
08 Jan 11:08
Bubicooo, judecatorii au judecat INFRACTIUNI, pentru asta au fost condamnati clienti dumitale ! Este o rusine la adresa justitie si o infractiune ceea ce se intimpla ! Va bateti joc de judecatori, de justitie in sine, de bunul simt, de poporul care nu fura si nu jefuieste !
Răspunde
0 0
Va bucură corupția sau corupții,judtitia va mai face,stie cum
08 Jan 11:59
2 Dl Ionică,sunteti de bună credinta si va iert.DNA se ocupă cu corupția mare ,ziceți,cu aiaia care atacă fibra neamului să-l distrugă si să-l jecmănească.Nu am dat exemplul numai al dlui Dragnea,ci al idolului dv recent trecut la hastagi,la dl Ponta,pentru a aprăra pe dl Sova sa nu fie tâlhărit de dl Ponta plătim din bugetul statului mii de procurori cu salarii de zeci de mii de EU,cu mijloce de a asculta si-n pat un demnitar.si dv strigati sa apăr justitia asta ,care are mentalități din Uganda și spune ca astea sunt infractiuni ?Desigur,il urâti pe dl Voiculescu pentru că e bogat,dar sa ii dai 10 ani de puscărie,pentru un contract civil,vi se pare normal?E simplu ati zis justitia,si dl ministru spune ca justitia era a securității si interesul e american.Deci facem infractori sa bucurăm poporul si pe dv ,sau sa apărăm țara de hoti.Si stitiunde sunt ăia ?Dl Ponta stie si tace ! .Deaia zic reparatii,dle ministru,dar căruța e toată harcea-parcea !
0 0
Vă îmbrobodeste cu vorbe,politicieni !
08 Jan 07:10
Încărcăm inutil instantele cu judecarea de contestații in anulare.Si doar pentru completuri nelegale,e un pic cam mult ridicool.Daca aflati toate completurile in care erau securisti,da,daca acceptați ca Ponta a săvârsit un grup criminal organizat ca a incheiat un contract de asistenta juridica,cenzurat de procurorul cu nume semnificativ,cu un coleg,daca dl Dragnea a comis abuz in servici,evaziune fiscală,crima de grup organzat,deci jumătae din codul penal,ca stia de doua angajate de la primărie,astea tot pentru completuri ilegale le solutionat pe motiv ca nu aveau studii?Desfiintati codul penal,ca si Ceuasescu a fost condamnat pentru crima impotriva umanitățiii iar Antonesce că, a adus tara la râpă.atunci ce va mai trebuie profesori de drept penal,era sa zic coduri penale?S-au terminat juristii neamului ?Importați !
Răspunde
0 0
Veorica
08 Jan 11:08
5 Radio Moscorva transmite !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?