Iohannis și-a depus candidatura: ”Fără mine PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția”

 

Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale 2019. ”Fără mine PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția”, a declarat șeful statului, la sediul Biroului Electoral Central. 

”Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de președinte”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că au fost depuse peste 2,2 milioane de semnături. 

”Cred că este momentul să spun ce mă motivează să mai candidez la un mandat de președinte. Este o perioadă complicată pentru România. Este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD-ul în aceștia trei ani”, a spus Iohannis. 

”România normală este o țară din care tinerii nu mai vor să plece, este o țară din care mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu speranță. Trebuie să vedem imensa pagubă produsă de PSD. Am reușit prin mijloacele constituționale să previn multe din stricăciunile făcute de PSD. Este nevoie de normalizarea României, sunt dispus să conduc această reconstrucție a țării”, a mai spus șeful statului.

”Dacă spun că PSD-ul trebuie îndepărtat de la putere spun că PSD-ul trebuie îndepartat prin mijloace constituționale”, completează Iohannis.

Pentru România, PSD-ul a fost o catastrofă”, a mai declarat președintele Iohannis, explicând că multe instituții din România trebuie reparate, iar această muncă este una de durată.  ”Fără mine PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția din România”, spus acesta. 

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul BEC în jurul orei 11:57. Aproximativ 1.500 de susținători ai șeful statului se află în fața sediului BEC și scandează: ”Iohannis, Iohannis”. 

Președintele dă mână cu oamenii aflați în fața sediului Biroului Electoral Central. 

Șeful statului este însoțit de către mai mulți lideri PNL. 

Klaus Iohannis va face declarații în jurul orei 12:15.

Echipa de campanie a lui Klaus Iohannis a anunțat că au fost strânse peste 2.200.000 de semnături pentru actualul șef al statului. "Numărul semnăturilor este un indicator important al sprijinului popular pentru candidatul nostru, Klaus Iohannis", a declarat secretarul general al PNL.

Tot astăzi și-a depus candidatura și candidatul URS PLUS, Dan Barna. Joi s-au înscris în cursă Viorica Dăncilă şi Theodor Paleologu.

Dan Barna și-a depus candidatura pentru Cotroceni: ”România are nevoie de un președinte full time”

Realitatea TV și Realitatea.net transmite LIVE declarațiile făcute de actualul președinte.

Dăncilă și-a depus candidatura la prezidențiale

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00. Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Paleologu:"Dacă aș fi fost satisfăcut de Iohannis sau Barna, nu aș fi candidat!"

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2019 calendar și candidați. Calendarul alegerilor și datele limită sunt următoarele:

22 septembrie 2019, ora 24: depunerea candidaturilor și comunicarea către BEC a semnelor electorale

12 octombrie: începerea campaniei electorale.

8 noiembrie, orele 12.00-21.00, prima zi a votării în străinătate.

9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electorală în țară.

9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votării în străinătate.

10 noiembrie, orele 7-21: a treia zi de votare în străinătate și începerea votării în țară.

10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

Alegeri prezidențiale 2019 calendar și candidați. Ce prevede Constituția României?

Art. 81 – Alegerea Preşedintelui

(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

(3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

(4) Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.

Klaus Iohannis a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în 2014, cu 54,43% din voturi, fiind învestit în funcție odată cu depunerea jurământului pe 21 decembrie 2014.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Observatie
20 Sep 23:05
Aceasta e justiție ? Ori nu a reuşit salvarea datorită perioadelor lungi de şedere la ski ?
Răspunde
0 0
Tudor
20 Sep 16:45
Domnule Klauss Johannis v-ați achitat datoriile financiare fața de statul romăn sau continuați să fiți un rău platnic?
Răspunde
0 0
Haldy
20 Sep 15:14
Johannis este proprietar pe 6 case nu tocmai cinstit obținute.
Răspunde
0 0
Iaan Neuu
20 Sep 14:19
Perfect adevarat!
Au aparut uni care nu mai au deloc unghii. Si le-au ros de tot. Chiar si pe-alea de la picioare de oftica.
VOTEZ: KLAUS WERNER JOHANNES!
Răspunde
0 0
eli
20 Sep 14:17
Cel mai serios presedinte, pe care l-a avut Romania! A facut tot ce i-a permis Constitutia, ca sa-i infraneze pe toti borfasii din politica tarii,fara circ la TV sau injuraturi in dreapta si stanga. Sunt sigura ca va fi presedinte inca un mandat. BAFTA!
Răspunde
0 0
#dreptatesiadevar
20 Sep 13:58
sA FIM SINTETICI,DOMNULE kLAUS iohannis:
1. aTI RESTITUIT CEI 350.000 EURO PE CASA LUATA CU JAPCA DE LA SIBIU ?
2. De ce ati avut doua recursuri extraordinare - - cu ajutorul unei foste procuroare comuniste Livia Stanciu i care a ajuns dupa 1990 in inalta fucntie de presedinte la ICCJ in anualre ?;
3.daca ati fost implicat in adoptiile itnernationale dupa cum au scris ziarele din vremea de dupa 1990 ?;
4.Ati luat vreoadata pozitie oficiala fata de jaful padurilor din Romania si ce ati facut in acest sens,demersurile oficiale pentru stoparea acestuia.!;
5.Cate milioane de euro a cheltuit statul roman, cu renovarea resedinteti prezideintiale,toate sumele cheltuite pe depalsarile din strainatate, inutiel fara eficienta in plan economic..
6.dat-ne cateva demersuri oficiale in mandatul dumenavoastra ina fara celor din jsutitie unde nea-ti demosntrat ca acei consilieri din jurul dumenavoastra au cunsotinte slabe in amterie de drept. Tare as fi curios sa stim ce diplome de universitati au acele " somitati " in materie de drept constitutional.!!!! De unde au apartu la Cotroceni si ce merita au avutre inaitne de a fi numiti consilieri la admisnitratia prezidentiala.!!!!!
Răspunde
0 0
Mircea
20 Sep 13:51
Ce mincinos notoriu, tocmai ce vine din vizitele de stat cu mutarea in plic data direct de la UE si apoi se lauda singur ca el a facut si a dres. Asta sete condus prin ambasadorii statelor membre care-si urmaresc interesele financiare pe teritoriul Romaniei. Pentru cei de afara penali sunt numai cei cu care nu s-au inteles la cascava, adica PSD, pe ceilalti i-au cumparat ieftin. Sppeculeaza necunoasterea romanilor care timp de 3 ani au avut parte numai de circ.
Răspunde
0 0
mihai
20 Sep 13:27
Felicitări, domnule președinte. Fara dumneavoastra, România ar fi devenit pasalac turcesc, tara de lumea a treia din Africa sau America de sud.
Răspunde
0 0
BANIOTI IANCU
20 Sep 12:44
Ati aparat cele 47 de dosare penale ale tale,dosarul lu geta si restituirea celor 350000 euro.Minti si cind respiri.Habar nu ai ca sint cetateni romani care sint executati pt.100 lei.Rusine sa-ti fie.
Răspunde
0 0
multumimpentrutot
20 Sep 12:39
Multa bafta! Foarte rar mai prinde Romania un presedinte ca Dvs.

Dati-le in continuare peste bot la comunisti si corupti !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?