Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost compromis: minează criptomonede!

 
Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost compromis: minează criptomonede!
Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost compromis: minează criptomonede!
Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost compromis: minează criptomonede! Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost compromis: minează criptomonede! / Foto: HotNews

Site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, a fost compromis, notează HotNews. Cineva din interiorul sau exteriorul Ministerului a urcat un script care minează criptomonede."Primele concluzii sunt că, într-adevăr, site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, a fost într-un fel sau altul compromis și, fie cineva (n.a din interior) a urcat în mod intenționat un script de minare de criptomonedă, fie site-ul a fost spart din exterior și cineva a urcat acolo atât acest script, cât și alte URL-uri către diferite servicii (n.a site-uri de escorte din Turcia)", a declarat, pentru HotNews.ro, Cătălin Pătrașcu, șef al serviciului de securitate informatică și monitorizare la Centrul Național de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).

Scriptul nu a fost încă îndepărtat, spune acesta.

"Site-ul oficial al MEN a fost atacat informatic de două ori, în decursul ultimelor două luni. Referitor la aspectele semnalate, se fac verificări pentru a se identifica sursa acestor atacuri cibernetice. În acest moment, se lucrează la remedierea problemelor. Ministerul Educației se află în procedură de trecere la un nou standard de protecție cibernetică", a declarat Ministerul Educaţiei, pentru sursa citată.
Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?