VIDEO Decizie istorică în UE! TOATE mașinile vor avea instalate astfel de sisteme!

 

Peste un milion de omeni mor pe șosele anual, în Europa, din cauza vitezei excesive, iar România, din păcate, este în fruntea acestui top. Motiv pentru care oficialii Comisiei Europene vor să oblige marile companii producătoare de vehicule să facă maşini cu un sistem inteligent care să le limiteze viteza.Practic, acesta vă coborî automat viteza maşinii şi o va adapta limitei legale. Statisticile mondiale arată că în fiecare an mai mult de un million de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere. Iar România din păcate este pe primul loc în Europa la acest capitol sumbru.

Sistemul inteligent de limitare a vitezei ar urma să fie instalat pe toate maşinile din Europa. Va utiliza senzori şi camere video care să recunoască semnele de circulaţie şi va adapta automat viteza vehiculelor la limitele legale - ţinând cont şi de informaţiile GPS.

Sistemul controlat electronic nu va pune frână bruscă, dar va limita viteză maximă, împiedicând șoferul să accelereze maşina peste limita admisă.

Oficialii europeni susţin că limitarea automată a vitezei maşinilor va duce la scăderea numărului de accidente.

În fiecare an, peste 25.000 de oameni îşi pierd viaţa pe şoselele din Uniunea Europena şi aproape un milion sunt răniţi.

Președintele Federației Europene penetru victimele rutiere: “Eu cred că ne va ajuta să reducem numărul accidentelor grave şi ale victimelor rezultate în urma acestora. Dacă am avea o pastilă, care să prevină 25.000 de morţi şi 150.000 de răniţi, în 60 de ani, cred că nimeni nu se va opune să o folosim.”

Potrivit oficialilor europeni, dispozitivul care îi va împiedica pe şoferi să accelereze mai mult decât le permite legea ar reduce numărul accidentelor cu 30%.

Specialiştii din industria auto sunt de părere că sistemul ar trebui să fie opţional - şi să nu îi încurce pe şoferi mai mult decât să îi ajute.

Pe de altă parte, producătorii de automobile spun că propunerea Comisiei Europene nu le acorda suficient timp să implementeze sistemul de limitare a vitezei. Dacă va fi aprobată în Parlamentul European, reglementarea ar intra în vigoare în 2022. În România anul trecut au avut loc peste 1.500 de accidente din cauza vitezei şi 400 dintre ai noştri au pierit. Alţi 1.600 s-au ales cu răni grave.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrei
16 Feb 17:21
Eu propun Comisiei Europene sa interzica condusul auto, asa va salva 100% vieti. Drumul spre Iad este pavat cu bune intentii
Răspunde
0 0
adrian mihai
16 Feb 13:48
ce nu spun oficialii europeni este cu cat ridica preturile acest dispozitiv si cui profita
Răspunde
0 0
ion carutasul
16 Feb 13:19
Adica intr-o zona de 80 Km /h faci o depasire cu 100km /h fara riscuri si urmeaza zona de 50 km/h esti ...franat cei de alaturi nu te mai lasa sa intri si te faci praf din varii situatii,motive ?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?