Cea mai frumoasă ieşire din scena vieţii: savantul a cântat "Oda bucuriei" şi s-a sinucis asistat

 
David Goodall
David Goodall

David Goodall, un cunoscut om de ştiinţă australian, ajuns la vârsta venerabilă de 104 ani, a apelat la sinuciderea asistată în Elveţia.

David Goodall, care nu suferă de nicio boală terminală, a decis să vină în Elveţia unde sinuciderea asistată este legală, spre deosebire de Australia.

David Goodall, aflat în deplinătatea forţelor sale mintale, a spus că a sosit timpul să plece întrucât calitatea vieții sale s-a deteriorat, potrivit Euronews.

"Ajuns la vârsta mea, este important să ai libertatea de a-ţi alege singur ziua şi modul în care să mori", le-a declarat David Goodall jurnaliştilor care l-au vizitat în camera sa de hotel cu mai puţin de 24 de ore înainte de momentul morţii.

Reputatul ecologist și botanist David Goodall a mărturisit că este deprimat în primul rând din cauza dependenței de ceilalți o dată cu înaintarea cu vârsta.

David Goodall le-a cântat jurnaliştilor o mișcare din Oda bucuriei a lui Beethoven. "Dacă ar trebui să aleg ceva, mă gândesc că ar fi ultima mișcare din Simfonia nr. 9 de Beethoven", a spus Goodall care a cântat cu voce tare un fragment Oda bucuriei.

David Goodall s-a stins din viaţă joi la ora locală 12:30 (10:30 GMT) la Basel, a anunţat Fundaţia Exit International.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?