MENIU

Vreme caldă în weekend

Vremea frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal se va menţine în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte, unde cerul va fi variabil. În sudul şi în estul ţării, dar pe arii restrânse şi în centru se va semnala ceaţă ce izolat vor persista şi va fi asociată cu burniţă, astfel că se vor înregistra valori termice în general apropiate de mediile climatologice specifice pentru o zi de ianuarie.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în vestul ţării şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la valori în jur de 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă, în special din est până la 12...14 grade în Dealurile de Vest.

BUCURESTI

În Capitală, dimineaţa -2...-1 grad. Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată, cu o maximă în jurul valorii de 3 grade. În prima parte a zilei se va semnala ceaţă, iar vântul va sufla slab. 

MUNTE

La munte, vremea frumoasă şi mult mai caldă decât normal se va menţine, iar ziua cerul va fi variabil. Pe arii restrânse, pe văi şi în depresiuni, se va semnala ceaţă. În a doua parte a nopţii cerul se va înnora în Carpaţii Occidentali unde izolat vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Duminică vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar în Carpaţii Occidentali vor cădea precipitaţii mixte. În restul zonelor montane, precipitaţii slabe se vor semnala doar cu totul izolat. Vor fi 10 grade la Păltinis, 9 la Predeal, Sinaia, Stana de Vale, 4 grade la Semenic si pe Ceahlau Toaca.

Stratul de zăpadă măsoară 170 cm la Bâlea Lac, 65 cm pe Vârful Omu, 52 cm la Sinaia şi Buşteni, 41 cm la Straja, 34 la Predeal şi 27 cm la Arieşeni. 

Mai multe articole despre:
munte temperaturi vremea prognoză meteo