MENIU

Surprize mari de la meteorologi! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Surprize mari din partea vremii! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea se menţine în general instabilă. Vor mai fi înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse însoţite de fenomene electrice în Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana, Moldova şi pe arii restrânse în rest. Izolat, cantităţile de apă mai pot depăşi 15...20 l/mp, mai ales la deal şi la munte. Vântul va sufla putere în majoritatea regiunilor, dar cu precădere la munte şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 23 de grade în nord-vest.

BUCURESTI Instabilitatea atmosferică se menţine şi mâine în capitală. Pe parcursul zilei, cerul va fi acoperit de nori şi va ploua sub formă de averse însoţite de fenomene electrice. Vântul va sufla cu putere. Ziua începe cu 10...11 grade, iar până la amiază nu adunăm în termometre mai mult de 17...18 grade.

MUNTE
La munte, norii vor fi prezenţi şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor mai depăşi 15...20 l/mp. Vântul va avea intensificări. Sâmbătă vremea va deveni predominant frumoasă. Câţiva nori pasageri din care va ploua slab în Carpaţii Occidentali şi vestul Meridionalilor. Vântul va contiua să sufle tare, dar se va încălzi uşor. Duminică în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali, cerul va fi temporar noros şi, mai ales spre seară şi noaptea, pe arii restrănse vor cădea averse însoţite de tunete şi fulgere. Valorile termice nu se schimba semnificativ.

REGIUNI
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile intracarpatice, în special în Banat şi Crişana, unde aversele asociate cu fenomene electrice vor acoperi arii relativ extinse. Izolat, cantităţile de apă vor mai depăşi 15...20 l/mp, mai ales la deal şi la munte. Maximele au cele mai mari valori din ţară, peste 20 de grade cu excepţia depresiunilor transilvane. 23 de garde la Oradea, Baia Mare şi Satu Mare.

În sud, foarte puţin soare, în schimb averse şi descărcări electrice pe arii extinse. Izolat se mai pot aduna şi peste 15-20 l/mp, în special la munte şi deal. Din când în când vântul va sufla cu putere. Maximele vor fi mai modeste, în general cuprinse între 18 şi 20 de grade, în limite normale pentru aceasră dată.

În Dobrogea, vreme instabilă şi azi, dar aversele şi fenomenele electrice ocupă arii mai restrânse. La amiază vor fi 17 grade la Tulcea şi 15 grade la Constanţa.

În Moldova în schimb ploile se manifestă pe arii extinse. Vor fi descarcări electrice, iar cantităţile de apă pot trece izolat de 15-29 l/mp. Aici va fi cel mai rece din ţară cu maxime ce nu ajung la 20 de grade, iar în nordul regiunii vor fi doar 14 grade la Suceava şi 16 la Botoşani.

VREMEA PE DOUA ZILE
Sâmbătă, vremea va deveni predominant frumoasă şi va fi caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul ţării regimul termic se va înscrie în limite normale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, de scurtă durată în vestul şi sud-vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade pe litoral şi 24 de grade în nord-vest la Oradea şi Baia Mare.

Vremea va deveni frumoasă în Capitală, iar valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi variabil iar vântul mai va avea unele intensificări. Dimineata, în jur de 8 grade. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade.

Duminică în sud-vestul şi sudul ţării cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales spre seară, pe arii restrânse vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice. În restul ţării cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări în regiunile estice, sudice, centrale şi la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 15-16 grade pe litoral şi trec de 20 de grade pe areale extinse iar în centrul ţării ajung la 24 de grade la Târgu Mureş.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Dimineaţa, mai răcoroasă decât precedenta, în jur de 6 grade. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade.