MENIU

PROGNOZA METEO pe trei zile: TOAMNĂ cu VREME caldă

Prognoza meteo pe trei zile

Marţi va mai ploua în sud-vestul ţării, însă doar izolat se mai pot cumula 10...15 l/mp şi tot aici vremea se va menţine rece pentru această dată. În restul ţării, doar izolat, va ploua slab. Vântul va fi alert în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19...20 de grade în depresiunile intramontane, în Oltenia şi nordul Moldovei şi 26 de grade în centru şi nord-vest.

BUCUREŞTI

În capitală temperatura va fi în scădere uşoară, astfel că de la cele 14...15 de grade până la amiază nu vor fi mai mult de 24...25 de grade. Norii se adună temporar, dar nu sunt şanse de ploaie. Vântul însă se va face simţit pe tot parcursul zilei.

MUNTE

Vremea va fi în general închisă şi rece în Munţii Banatului, unde mai ales în timpul zilei va ploua, însă doar izolat se mai pot cumula 10...15 l/mp. În restul masivelor montane valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei şi doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla cu putere pe creste. La amiază vor fi 10 grade sus pe Ceahlău, 16 grade la Predeal, 15 la Păltiniş şi 18 grade la Stâna de Vale.

MARE

La mare vremea se menţine în general frumoasă, dar se va răci uşor. Cerul va fi temporar noros şi trecător, în special în partea sudică a litoralului vor fi condiţii de ploi slabe. Vântul va sufla moderat, 35....45 km/h, dar va avea şi intensificări temporare , viteze la rafală peste 55 km/h. La amiază vor fi 23 de grade la Gura Portiţei, în Năvodari, Costineşti şi Mangalia şi 22 de grade în Neptun şi Vama Veche. Apa mării va avea în jur de 22 de grade.

REGIUNI
 
În regiunile intracarpatice vremea va fi schimbătoare, dar plăcută termic. Norii se adună temporar, dar este loc şi pentru soare, iar ploile vor fi puţine şi slabe, mai ales prin Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului. Temperaturile maxime sunt în general normale pentru acestă dată: 24 de grade vor fi la Timişoara şi Cluj Napoca, 26 de grade la Baia Mare şi 22 de grade la Braşov.

Toamnă rece şi ploioasă în Oltenia, unde nici astăzi nu prea se arată soarele, iar temperaturile sunt modeste 21...22 de grade. Se mai răceşte şi în Muntenia, dar chiar şi aşa încă se ating 24 de grade la Giurgiu, Ploieşti şi Brăila şi 25 de grade la Slobozia. Vântul suflă în rafale, cu viteze de peste 45...50 km/h.

Vânt puternic şi în Dobrogea. Norii apar mai ales în sudul regiunii, unde, trecător ar putea să plouă. Maximele mai scad puţin faţă de ieri: 23 de grade în Constanţa şi 24 de grade la Tulcea.

Vremea se răceşte uşor în Moldova, dar se va menţine predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla de la slab la moderat, cu unele intensificări în sudul regiunii. Termometrele vor indica la amiază 25 de grade la Focşani, 23 de de grade în Bacău şi Iaşi, 22 de grade la Botoşani şi 20 de grade la Suceava.
 
VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri vremea devine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul şi sud-estul ţării, unde izolat va ploua slab şi vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19...20 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 26 de grade în nord-vest.

 În capitală mâine cerul va fi temporar noros, iar vântul nu va trece de moderat. La amiază vor fi 23...24 de grade, valori, de altfel, normale pentru această dată.

Vreme frumoasă se anunţă şi joi. Soarele va fi stăpân pe cer şi nici urmă de ploi. Vântul continuă să sufle mai tare în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general slab. La amiază vor fi 20 de grade în depresiuni, la Miercurea Ciuc şi 26 de grade în nord-vest, la Baia Mare. Dimineaţa izolat, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

Mai multe articole despre:
meteo meteo pe trei zile meteo septembrie