MENIU

Vremea se menţine destul de rece! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Vremea se menţine destul de rece! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

În sudul, centrul şi estul ţãrii vremea va fi rece, geroasă dimineaţa în Transilvania şi nordul Moldovei. În sudul şi sud-estul ţării cerul va fi mai mult noros şi local va mai ninge slab, iar în sudul Dobrogei, izolat, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau lapoviţă şi se poate depune polei. În celelalte zone soarele este darnic cu razele lui, dar pe arii restrânse se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură. Vântul va fi sprinten în sud-vest, sud şi în zona montană. Maximele vor fi cuprinse între minus 6 grade în depresiuni şi 9 grade în Maramureş.

BUCURESTI
În Bucureşti deşi valorile termice vor marca o creştere, vremea se va menţine rece pentru această perioadă. Dimineaţa: minus 7...minus 5 grade, iar maxima zilei minus 1...0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va fulgui, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

MUNTE
La munte vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea cu precădere în Carpaţii Orientali. În sudul Carpaţilor Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali cerul va fi mai mult noros şi local va mai ninge slab, iar în restul zonei montane va fi o zi frumoasă de iarnă cu mult soare. Vântul va avea intensificări, cele mai mari viteze fiind aşteptate în Munţii Banatului. În depresiuni şi pe văi vor fi condiţii de ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

Stratul de zăpadă este consistent în toate staţiunile montane şi măsoară: la Sinaia 62 cm, la Predeal 32 cm, la Poiana Braşov 29 cm , la Păltiniş 20 cm, la Arieşeni 22 cm iar la Straja 20 cm.

REGIUNI
În regiunile din interiorul arcului carpatic vremea se anunţă în general frumoasă. Soarele este prezent pe cer, şi numai din loc în loc se adună norii, iar în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură. Dimineaţa a fost geroasă în Transilvania, mai ales partea estică, dar până la amiază se încălzeşte şi vor fi maxime pozitive, între 2 şi 9 grade. În depresiunile intramontane unde va fi mai frig – doar minus 6 grade la Miercurea Ciuc. Vântul continuă să bată cu putere în sudul Banatului şi în zonele montane.

În sud temperaturile înregistrază o creştere evidentă, dar chiar şi aşa vremea este mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Maxime de minus 3 grade la Craiova, minus 2 grade în Piteşti şi Giurgiu, minus 1 grad la Buzău, Brăila şi Călăraşi. Cerul va fi înnorat, trecător va ninge slab, iar vântul va fi moderat, cu uşoare intensificări.

Şi în Dobrogea se mai încălzeşte. Ieri la amiază erau minus 3 grade în Constaţa, minus 9 grade la Tulcea, astăzi sunt estimate 3 grade cu plus la Constanţa şi 1 grad la Tulcea. Soarele nu prea se arată şi sunt posibile precipitaţii, chiar ploi sau lapoviţă în sudul regiuni, unde sunt condiţii de polei.

Vreme rece în Moldova, geroasă acum dimineaţa în partea nordică a regiunii. Cerul va fi mai mult noros şi sunt posibile ninsori slabe, iar pe văi, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul este activ îndeosebi în nordul regiunii. Temperatura va fi cu aproximativ 5 grade mai ridicată faţă de ieri, astfel la amiază vor fi maxime între minus 4 grade la Suceava şi Iaşi şi minus 1 grad la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE
Luni, vremea se va menţine rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi parţial în centrul ţării, în timp ce în restul ţării va fi apropiată de normalul termic şi chiar uşor mai caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud şi sud-est unde, cu totul izolat va fulgui şi tot în aceste zone, dar şi la munte vântul va mai avea unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 6 grade în depresiuni şi 8 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş. Pe arii restrânse în zonele joase, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

În Bucureşti, vreme rece. Cerul va fi temporar noros, deci e loc şi pentru câteva raze de soare, iar noaptea este posibil sã se formeze ceaţă. Maxima va fi de minus 2...0 grade.

Marţi, temperaturile se menţin sub mediile specifice perioadei în regiunile estice, sudice, precum şi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde dimineaţa şi noaptea, local va fi ger. La amiază, termometrele vor arăta între minus 7 grade în depresiunile intramontane şi 8 grade cu plus în nord-vest la Maramureş. În sudul şi estul ţării izolat vor mai cădea câţiva fulgi de nea, în timp ce în rest soarele va fi la datorie. Ceaţa îşi va face apariţia în zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa şi va fi asociată cu depunere de chiciură. Vântul se va simti mai tare doar prin sudul Banatului şi la munte.

În Capitală, o dimineaţă geroasă, când în zona preorăşenească termometrele vor arăta minus 10 grade. Până la amiază cu soare printre nori, temperatura va creşte până la minus 2...0 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.