MENIU

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Luni, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an în aproape toată ţara. Cerul va fi temporar noros în sud-est şi mai mult senin în rest. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă, mai ales în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17...18 grade pe litoral şi 27 de grade, izolat, în vestul şi centrul ţării.

BUCURESTI

În capitală, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei. Dimineaţa, 6...8 grade şi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade.

MUNTE

La munte tot o vreme frumoasă cu cer senin şi vânt slab. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă. 22 de grade la Stâna de Vale, 20 la Păltiniş, 19 la Predeal, 17 la Semenic şi Sinaia şi cel mai frig pe Ceahlău Toaca, 15 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Marţi se menţine tot o vreme predominant frumoasă şi caldă. Va ploua slab, pe arii restrânse în Banat, Crişana şi Maramureş şi doar cu totul izolat în rest. Maximele vor fi cuprinse între 18 grade pe litoral şi 27 de grade, izolat, în regiunile intracarpatice la Timişoara şi Alba Iulia. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceaţă, mai ales în sudul, estul şi centrul ţării.

În capitală, dimineaţa, în jur de 9 grade şi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade.

Miercuri în regiunile vestice, nordice şi centrale, se va înnora treptat după orele amiezii şi local va ploua. În restul ţării vor fi înnorări la începutul zilei, însă doar izolat vor fi ploi slabe. Maximele sunt în continuare mai mari de 20 de grade cu excepţia litoralului şi ajung la 27 de grade în Banat la Timişoara.

Bucureştenii se bucură în continuare de o vreme caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii reduse de ploaie la începutul zilei. 10 grade dimineata si 23...24 la amiază.

REGIUNI

Vreme predominant însorită şi caldă în regiunile intracrapatice. Maximele sunt predominant peste 25 de grade, 27 la Timişoara si Alba Iulia. În depresiuni, sub limita climatologică a zilei de vară, 21-22 de grade dar si asa este cam cu 5-6 grade mai cald decât normal.

În sud e cald şi frumos, cu maxime in general între 20 si 22 de grade.

Şi în Dobrogea mai sunt condiţii de ceaţă dimineaţa, cerul nu va fi chiar senin peste zi, vor mai fi şi înnorări dar nu aşteptăm ploi. La amiază vor fi 19 grade la Tulcea şi 18 la Constanţa.

Vreme plăcută şi în Moldova. Dar şi aici sunt condiţii de ceaţă de dimineaţă însaă peste zi e soare şi temperatura creşte până la 20-21 de grade.

TENDINTA

În prima parte a acestei săptămâni sistemele noroase majore rămân departe de ţara noastră, în zona de nord şi de vest a continetului, astfel că vremea se va menţine în general frumoasă. Numai la prima oră a dimineţii mai pot fi nori josi şi ceaţă, cel mai probabil în sud, est şi centru. În plus, temperatura se menţine ridicată, ba chiar mai creşte puţin, cu maxime peste 20 de grade (cu excepţia litoralului) până la 26-27 de grade în regiunile intracarpatice. În regiunile extracrpatice, vremea se menţine frumoasă şi caldă şi joi dar dincolo de munţi vin nori şi ploi şi mase de aer rece dinspre nordvest. Treptat, nuanţele de albastru iau locul celor de portocaliu şi roşu în toată ţara, temperatura scade de la o zi la alta şi ne aduce aminte că e toamnă.