MENIU

Vor fi două zile cu temperaturi mari, de joi se răceşte! Meteo pe trei zile

<p>Prognoza meteo </p>

Vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor situa între 17 grade pe litoral şi 30 de grade în Banat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi seara, local în zonele montane şi submontane şi izolat în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări trecatoare la munte, în Dobrogea şi pentru scurt interval în timpul averselor.

BUCURESTI

În Capitală, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu 11-13 grade dimineaţa şi o maximă termică de 26...27 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

MUNTE
La munte valorile termice vor continua să crească, însă vremea va fi uşor instabilă. La amiază vor fi 20 de garde la Stina de Vale si Predeal, 18 la Paltinis, 17 la Sinaia 1500 si 13 pe vf. Toaca din Ceahlau. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare dupã-amiaza când local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în timpul ploilor.


MARE
La mare vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 18 iar temperatura apei mării va fi cuprinsã între 12 şi 14 grade.


VREMEA PE 2 ZILE
Marţi, valorile termice vor continua să crească uşor în cea mai mare parte a ţării şi vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii mai în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32-33 de grade, cu cele mai ridicate în vest. Face excepţie litoralul unde sunt mai mici, spre 17-18 grade. Peste zi va predomina o vreme frumoasă, cu cer variabil şi doar izolat ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Seara însă instabilitatea atmosferică se va accentua în vestul, centrul şi nordul ţării.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Dimineaţa, 13-14 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Joi vremea va fi instabilă şi se va raci, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Maximele zilei vor fi cuprinse, în general, între 16 grade la Constanta şi 26 de grade la Drobeta Turnu Severin. În sudul, centrul şi estul ţării, precum şi în zonele montane aferente frecvent vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Local se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate şi izolat pot fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar pe spaţii restrânse ploi slabe, în primele ore ale zilei.

În Bucureşti, vremea va deveni instabilă şi se va răci. După-amiaza şi seara vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 12-14 grade dimineaţa si o maxima în jurul valorii de 22 de grade.


REGIUNI
În regiunile intracarpatice temperatura creşte astfel că vremea devine caldă pentru această dată, îndeosebi în vest unde vor fi maxime de 27 la Oradea, 28 la Arad şi 29 de grade la Timişoara, poate şi 30 aici în Banat. Zi de vară şi în Marmureş şi Transilvania, chiar şi în Braşov şi Sfântu Gheorghe, 25 de grade, 23 la Miercurea Ciuc. Averse şi descărcări electrice, după amiaza la munte si izolat la şes.

În sud, tot zi de vară, cu maxime între 25 si 29 de grade, cele mai mari fiind in vestul Olteniei. Soare aproape toată ziua şi pe ici pe colo după amiaza averse si descărcări electrice.

În Dobrogea, cald şi frumos deşi după amiaza nu sunt excluse ici colo averse cu descărcări electrice. 21 de grade maxima la Tulcea si 18 la Constanţa.

Încălzirea continuă şi Moldova dar ca în toată partea de est a tarii, aici maximele sunt puţin mai mici: sub 25 de grade dar nu mai mici de 21 cum este la Suceava.

Mai multe articole despre:
meteo vreme regiuni prognoza meteo pe trei zile