MENIU

Tupeu uriaș: Ionel Arsene spune că are depresie pentru a amâna extrădarea în România! Cum decurge procedura privind aducerea sa în țară

Ionel Arsene / Arhivă foto

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că procedura de predare a fugarului Ionel Arsene, condamnat pentru trafic de influenţă, se apropie de final. Aceasta spune că Arsene a invocat, prin echipa de avocaţi, că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă este extrădat în România. 

„Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea din România prin invocarea condiţiilor medicale. (…) Prin echipa de avocaţi, a încercat anumite tertipuri pentru a suspeda predarea imediată în România, a invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă ar fi încarcerat în penitenciarele din România. Procedura se apropie de final”, a declarat ministrul Justiției.

Ionel Arsene, baronul fugar de Neamț, dă România în judecată la CEDO și vrea să-i convingă pe magistrați că este labil psihic

Alina Gorghiu a mai spus că „a trimis toate informaţiile în Italia legate de psihologi şi personalul de asistenţă personală din cadrul penitenciarului, precum şi despre toate programele care se desfăşoară acolo”.

„În România, sistemul penitenciar, prin spitalele acestea, poate şi are capacitatea de a se ocupa de toate persoanele bolnave psihic. Ca urmare, este greu de crezut că instanţa din Italia nu va dispune predarea”, a arătat ministrul.

Citește și Soția lui Ionel Arsene va fi executată silit! Datorii de zeci de mii de euro, lăsate de baronul fugar