MENIU

Trei argeşeni sunt cercetaţi pentru braconaj după ce au împuşcat o capră neagră

Foto: gapo.ro

Trei argeşeni sunt cercetaţi penal pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, vineri seara, au participat la o vânătoare neautorizată, iar unul dintre ei a împuşcat o capră neagră.

Paznicii de vânătoare de pe fondul 23 Dragoslavele au sesizat poliţia că în zonă are loc o vânătoare ilegală şi, în urma verificărilor, au fost identificaţi doi bărbaţi din Câmpulung, care aveau asupra lor un ied de capră neagră. Cei doi aveau două arme de vânătoare şi mai multe cartuşe.

La audieri, vânătorii neautorizaţi au povestit că iedul a fost împuşcat de un al treilea bărbat, din comuna Dragoslavele, care a folosit o armă tip carabină şi care, profitând de întuneric şi de ninsoare, a reuşit să-şi piardă urma. Armele găsite asupra celor doi au fost confiscate, iar iedul împuşcat a fost predat administratorului fondului de vânătoare.

Poliţiştii serviciului arme, explozivi şi substanţe toxice (AEST) au continuat, sâmbătă, verificările şi l-au prins pe cel de-al treilea bărbat implicat în braconajul exemplarului de capră neagră. Pe numele celor trei s-au întocmit dosare penale pentru braconaj şi pentru infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Mai multe articole despre:
Argeş armă braconaj vânătoare capră neagră