MENIU

Tinerii români fac voluntariat pentru că "dă bine la CV"

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Deşi majoritatea tinerilor spun că s-ar înscrie într-o organizaţie nonguvernamentală pentru că le pasă de cei neajutoraţi, reprezentanţii ONG-urilor spun că adevăratul motiv este adăugarea unei noi experinţe la CV.

REALITATEA.NET a vrut să vadă care este părerea tinerilor cu privire la ONG-uri şi care care este adevăratul motiv pentru care se înscriu în activităţi de voluntariat. Iată şi câteva opinii:

Alina Dobrinescu, 25 de ani, studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Spiru Haret:

"Am o părere foarte bună despre ONG-uri, deoarece sunt o oportunitate pentru persoanele care doresc să dedice o parte din timpul lor liber voluntariatului. Dacă timpul mi-ar permite, aş dedica săptămânal câteva ore activităţilor de voluntariat. Eu personal cred în aceste activităţi de voluntariat."

"Tinerii care se îndreaptă catre ONG-uri o fac pentru că beneficiază de stagii de practică internaţionale la companii de renume din strainătate, pentru că îşi dezvoltă capacitatea de a lucra în echipă, învaţă să îşi asume responsabilităţi şi nu în ultimul rând este o carte de vizită", a mai declarat Alina.

Antonia Ofelia Cosma, 20 de ani, studentă la  Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti:

"ONG-urile din România sunt utile în funcţie de domeniul lor de activitate, fiecare se implică în a ajuta pe cineva. Aş lucra într-un ONG ca voluntar, în domeniul comunicării şi mediei."

Olariu Marius, 22 de ani, student la Comunicare si Relatii Publice, Facultatea de Jurnalism, Universitatea Bucureşti:

"Aş lucra ca voluntar în orice fel de organizaţie atât timp cât nu mi-ar ocupa timpul de care am nevoie pentru a-mi rezolva restul problemelor de student."

Roberto Teodorescu, 20 de ani, student la ASE - Facultatea de Comerţ:

"Cred în ONG-urile consacrate pentru ca aduc o  îmbunătăţire în viaţa individului român."

Deşi majoritatea tinerilor cu care REALITATEA.NET a stat de vorbă au declarat că principalul motiv pentru care s-ar înscrie într-o organizaţie nonguvernamentală ar fi îmbunătăţirea vieţii celorlalţi, reprezentanţii ONG-urilor spun totuşi că aceştia vin doar pentru a-şi putea ataşa la CV o experienţă profesională.

"Majoritatea celor care vin în ONG-uri o fac pentru experienţă, pentru că-i ajută la facultate şi pentru că ei cred că asta îi va ajuta mai târziu pe piaţa muncii", a declarat pentru REALITATEA.NET, Sorina Buzatu, Salvaţi Copiii.

Unii voluntari declară că simt lipsa de angajament a tinerilor înscrişi în astfel de activităţi.  "Cred în ele ... dar mi-ar plăcea să văd în aceste instituţii oameni care se dedică cu adevărat nu numai atunci când trebuie să apară la Tv sau în presă. Majoritatea o fac de ochii lumii... foarte puţine persoane se implică emoţional", spune Cristian Andrei, 25 de ani, voluntar Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice STEJARUL.

 

Mai multe articole despre:
realitatea.net ONG CV voluntariat