MENIU

Scrisoarea Simonei Gherghe către Patriarhul Daniel! Îi cere să facă un Selfie

<p>Simona Gherghe</p>
<p>Patriarhul Daniel</p>

Simona Gherghe este interesată să-l vadă şi în altfel de ipostaze pe Patrairhul Daniel. Prezentatoarea i-a cerut să coaboare printre oameni şi de ce nu să fie acriv pe reţelel sociale pentru a-şi apropia tinerii. În câteva rânduri pe care le-a scris pe blogul personal, vedeta tv a explicat cum s-ar schimba lucrurile dacă ea s-ar ocupa de imaginea Preafericitului.

"Dacă aş face PR pentru Patriarhul Daniel i-aş spune că lumea se vede altfel de la nivelul ei. L-aş ruga să coboare printre oameni. E drept, nu oricine are charismă Papei Francisc, dar, de la înălţimea titlului sau şi a încrederii de care se bucură, cred că are, măcar, datoria să încerce. Aţi văzut vreodată vreun interviu cu liderul Bisercii Ortodoxe? Nu-mi spuneţi de Trinitas TV. Habar n-am unde e în grilă televizorului meu, nici măcar nu ştiu dacă prind. De fapt, de aici încep toate. Este atât de ermetic tot ce se întâmplă în Dealul Patriarhiei, încât ai senzaţia că e altă lume. Însăşi comunicarea se face extrem de greoi. Biserica are un comunicator de ani de zile. Acelaşi om ostil presei(sau cel puţin asta e impresia pe care mi-a lăsat-o mie), de pe vremea Patriarhului Teoctist", a scris pe blog realizatoarea tv.

Simona Gherghe merge mai departe şi punctează câteva aspecte pe care ea ar vrea să le vadă cu alţi ochi atunci când vine vorba de Biserica şi de patrairh. "Cum mi-ar plăcea să fie PS Daniel? Aş vrea să-l văd printre oameni. De exemplu, la inundaţii sau atunci când se întâmplă calamităţi. Habar n-am ce face biserica pentru cei aflaţi în situaţii limita. Poate face, dar dacă nu comunica, n-avem de unde să ştim. N-am văzut niciodată soborul sfânt de la Patriarhie, mereu dichisit în haine preţioase, punându-şi cizme de cauciuc şi umblând printre sinistraţi. Nu i-am văzut niciodată prin şcoli.

 

Mai multe articole despre:
null