MENIU

Procesul Loteria II a fost din nou amânat

Foto: gazetavaii.ro

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 1 aprilie procesul Loteria II, pentru ca Baroul Bucureşti să desemneze avocat din oficiu pentru trei dintre persoanele acuzate de spălare de bani. Printre persoanele implicate în acest proces se află George Copos, Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu.

Cele trei persoane care nu şi-au angajat avocaţi şi care nu s-au prezentat la termenul de joi sunt Ioan Filip, Mihai Stolojanu şi Ioan Maxim.

Prin urmare, instanţa a făcut o adresă la Baroul Bucureşti, pentru a fi desemnat un avocat din oficiu pentru cei trei.

George Copos a fost prezent la termenul de joi al procesului, însă Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş nu au venit la Tribunalul Bucureşti, ei fiind reprezentaţi de către avocaţi.

Tribunalul Bucureşti a amânat, pe 12 februarie, pentru joi procesul dosarului "Loteria II", pentru ca inculpaţii să-şi angajeze avocaţi şi să aibă timp şi pentru a studia rechizitoriul.

Procesul Loteria II, în care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu au fost trimişi în judecată de DNA pentru manipularea pieţei de capital a început  pe 22 ianuarie 2008 la Tribunalul Bucureşti.

Pe 29 decembrie 2008, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei trei - alături de alte zece persoane - fiind acuzaţi de manipulare a pieţei de capital, după ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat.

Fostul vicepremier Gheorghe Copos este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, conform DNA.

Camelia Voiculescu, fiica senatorului PC Dan Voiculescu, este acuzată de folosire a unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, este acuzat de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii.