MENIU

Porţiunea de drum dintre Simeria şi Petroşani este în lucru de şase ani

Foto: Realitatea TV

Peste 80 de kilometri de drum naţional dintre Simeria şi Petroşani, în judeţul Hunedoara, sunt în lucru de şase ani. Reabilitarea celor trei sectoare ale Drumului Naţional 66 are ca termen de finalizare luna mai a acestui an. Însă constructorii spun că nu mai toarnă niciun metru de astfalt până când Guvernul nu le dă banii pentru lucrările deja efectuate.

Lucrarea de lărgire şi reabilitarea a 80 de kilometri din DN 66 a demarat în 2003. După şase ani, şoferii care au drum pe aici sunt obligaţi să facă slalom printre gropi.

Primul termen de finalizare a lucrărilor a fost în 2006, însă constructorii au obţinut mai multe prelungiri. Acum, noul termen este luna mai a acestui an.

"După părerea mea, este un cerc vicios, scapă toţi. Când constructorul a venit să lucreze, nu a dat bani statul. Când statul a dat bani, nu mai este constructor", a declarat  Costel Avram, vicepreşedinte CJ Hunedoara.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri spun însă că nu banii sunt problema, deoarece reabilitarea este finanţată prin Banca Europeană de Investiţii.

Până când neînţelegerile se vor rezolva şoferii se vor chinui printre gropile de pe drumul naţional 66. 

Mai multe articole despre:
reabilitare drum naţional