MENIU

PD-L: Proiectele primăriilor care nu vor fi eligibile pentru a primi fonduri europene, ar putea fi finanţate de Guvern

Foto: News In

PD-L intenţionează să finanţeze şi proiectele primăriilor care nu s-au calificat pentru fonduri europene. De asemenea, democrat - liberalii vor să iniţieze un program destinat oraşelor cu o populaţie sub 50.000 de locuitori. Micile localităţi ar putea beneficia de fonduri de până la 500 milioane de euro.

''Preşedintele PD-L va ţine seama, acolo unde proiectele nu vor fi considerate eligibile, să creăm o listă naţională pentru declanşarea unui program finanţat din buget propriu sau din alte surse decât surse europene, pe măsuri de dezvoltare a satului românesc'', a anunţat vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, după şedinţa partidului.

PD-L are planuri de dezvoltare şi pentru oraşele mici din ţară. 

''Propunem un program pentru localităţile sub 50.000 de locuitori. Perspectiva de investiţie în oraşele mici, care nu sunt prinse nici la fonduri de dezvoltare rurală şi nici în marile programe ISPA sau alte programe de finanţare. Sunt foarte multe oraşe mici care pot să fie finanţate şi aici e vorba de fonduri până la 500 de milioane de euro'', a precizat Gheorghe Flutur.