MENIU

Lucian Bute nu se teme de vineri 13

Foto: www.livefight.com

Pugilistul Lucian Bute, care îşi va apăra titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu se teme că ar putea avea ghinion în meciul cu columbianul Fulgencio Zuniga nici dacă arbitri ar fi compatrioţi ai acestuia.

În România, lupta va avea loc pe 14 martie, însă, ca urmare a decalajului de fus orar, la Montreal, unde se va desfăşura gala în cadrul căreia Bute îşi va apăra centura, va fi ziua de vineri 13, despre care superstiţioşii spun că ar aduce numai ghinion.

Totuşi, gălăţeanul nu se teme de cele ce se spun despre această zi şi spune că ar fi în stare să boxeze cu Zuniga şi dacă ar fi arbitrat de columbieni. "Am câştigat meciul împotriva lui Andrade, arbitrii nu au câştigat pentru mine. În ce mă priveşte pe mine, arbitrul ar putea veni şi din Columbia. Nu-mi pasă. Meciul va fi câştigat cu ce voi face în ring. Îmi voi face treaba în ring şi voi arăta tuturor că merit să rămân campion", a spus Bute, într-o conferinţă de presă.

El a făcut, astfel, referire la faptul că promotorul lui Zuniga a amintit că Bute a câştigat ultima luptă, cu Librado Andrade, pentru că, în timp ce era numărat, adversarul său şi-a părăsit colţul. Arbitrul de ring de atunci, Marlon Wright, ar putea fi cel care va conduce şi meciul dintre Lucian Bute şi Fulgencio Zuniga.

Lucian Bute a devenit campion mondial la categoria supermijlocie pe 20 octombrie 2007, când l-a învins, la Montreal, pe columbianul Alejandro Berrio, prin KO în runda a 11-a. Ulterior, el şi-a apărat de două ori, cu succes, centura, în lupte cu americanul William Joppy (1 martie 2008, KO tehnic în runda a 10-a) şi cu Librado Andrade (25 octombrie).

Mai multe articole despre:
box Lucian Bute box profesionist Fulgencio Zuniga