MENIU

În Parcul Natural Lunca Mureşului s-a înfiinţat o fermă de furnici pentru atragerea turiştilor

Foto: luncamuresului.ro
Foto: luncamuresului.ro
Foto: luncamuresului.ro

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului din Arad a înfiinţat o fermă de furnici, pe care a introdus-o în circuitul turistic, pentru atragerea cât mai multor turişti în aria protejată.

Paul Hanc, inginer în cadrul Parcului Natural Lunca Mureşului, a spus că vizitatorii primesc informaţii despre comportamentul furnicilor. Hanc a menţionat că pe Terra trăiesc peste 9.500 de specii de furnici. "Ferma noastră de furnici are şi un scop educaţional, mai ales pentru copii care vizitează Parcul la orele de educaţie ecologică. Lumea furnicilor este fascinantă. După ce am introdus furnicile în fermă, în câteva ore ele s-au organizat, au făcut o reţea de tuneluri, prin care circulă, comunică. Putem să învăţăm de la ele hărnicia, organizarea foarte strictă", a spus Paul Hanc.

Ovidiu Pârv, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, a menţionat că în cursul zilei de vineri aria naturală protejată va fi vizitată de un grup de turişti din Germania. "Am avut un schimb de colaborare cu partea germană, iar printre cei care ne vor vizita sunt şi specialişti în domeniul ariilor protejate şi din cadrul autorităţilor publice locale din Germania", a declarat Ovidiu Pârv.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului din Arad a mai anunţat că pentru această toamnă a pregătit o serie de activităţi cu caracter educaţional.

Parcul Natural Lunca Muresului este situat în vestul României, în judeţele Arad şi Timiş, limitrof zonei fiind chiar oraşul Arad (centrul său se găseşte la 4 km de limita estică a zonei) cu o populaţie de 173.000 locuitori. Parcul Natural Lunca Mureşului se întinde de la Arad pâna la graniţa maghiară , de-a lungul râului Mureş. Are o suprafaţă de 17.455 ha şi include zona îndiguită a Mureşului.

Mai multe articole despre:
parc natural circuit turistic