MENIU

Handbal - Steaua şi UCM Reşiţa în finala Cupei României

Foto: www.steauamfa.ro

Deţinătoarea Cupei României la handbal masculin, Steaua Bucureşti, s-a calificat în finala competiţiei după ce a eliminat în semifinale, la loviturile de departajare, campioana din acest sezon, HCM Constanţa. Cealaltă finalistă va fi UCM Reşiţa, care a trecut de Dinamo, scor 36-30.

Dacă în 2008 Steaua şi HCM Constanţa s-au întâlnit în finala Cupei României, în acest sezon cele două formaţii au luptat pentru un loc în finală. Istoria din teren s-a repetat, iar Steaua s-a impus la loviturile de departajare, scor 37-36.

După ce în debutul jocului Steaua a fost echipa care a dominat, până la pauză HCM Constanţa a reuşit să revină şi a intrat la vestiare cu avantaj de două goluri, 17-15.

La reluare, "roş-albaştrii" au preluat din nou conducerea, iar apoi jocul a fost unul echilibrat până spre final.

Repriza secundă a consemnat şi un incident, în minutul 42, când conducătorul stelist Constantin Cazacu a primit cartonaşul roşu pentru comentarii repetate la adresa deciziilor arbitrilor şi, în semn de protest, a intrat pe teren, a luat mingea din mâna constănţeanului Toma şi a aruncat-o în tribună.

La intrarea în ultimul minut de joc, tabela arăta 31-31, iar stelistul Alin Şania a marcat ceea ce spera că va fi golul victoriei. "Militarii" s-au apărat bine în timpul rămas, dar cu şase secunde înainte de final Csepreghi a egalat la 32 şi a trimis meciul la aruncările de la 7 metri.

La loviturile de departajare, pentru Steaua, care a folosit patru portari, au marcat toţi jucătorii care au executat: Georgescu, Stavrositu, Vujadinovic, Şania şi Rudic. De la HCM au marcat Sadoveac, Buricea, Sabou şi Toma, în timp ce Adzic a reuşit să înscrie printre picioarele portarului, dar golul nu a fost validat, deoarece mingea a căzut pe parchet înainte de a depăşi linia porţii.

În finala de duminică, Steaua, echipă care are în palmares opt Cupe ale României, va întâlni UCM Reşiţa, care a trecut de Dinamo, cu scorul de 36-30, în cea de-a doua semifinală.